Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danskerne stoler på Løkkes sundhedspolitik

Når det handler om at sikre et godt og velfungerende sundhedsvæsen, stoler danskerne mere på Lars Løkke Rasmussen (V) end på Helle Thorning-Schmidt (S). Uventet og bemærkelsesværdigt, vurderer professor.

Det er ikke statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), der fører den mest ansvarlige sundhedspolitik, mener halvdelen af danskerne. Det er i stedet hendes forgænger, Venstre-formanden Lars Løkke Rasmussen, der er bedst til at sikre et godt og velfungerende sundhedsvæsen.

Det skriver Altinget.dk, som har fået foretaget en meningsmåling blandt 1.301 danskere af analysebureauet A&B Analyse. Her blev danskerne spurgt om, hvorvidt det er en regering ledet af Helle Thorning-Schmidt eller af Lars Løkke Rasmussen, der vil være den bedste garant for et godt sundhedsvæsen. 50 procent peger på Løkke, 33 procent på Thorning, mens 17 procent svarer »ved ikke«.

Det er fuldstændig modsat det billede, der tegnede sig for et år siden, da Altinget.dk fik lavet en lignende undersøgelse. I november 2011, to måneder efter Helle Thorning-Schmidts valgsejr, valgte halvdelen af danskerne hende som den bedste til at sikre sundhedsvæsenet de bedste vilkår. Kun lidt over en tredjedel holdt dengang på Lars Løkke Rasmussen.

Et klart fravalg

En uventet og helt ny situation, vurderer professor og valgforsker ved Aalborg Universitet Jørgen Goul Andersen, der undrer sig over, at den røde blok har mistet vælgernes tillid på sundhedsområdet.

- Socialdemokraterne har haft ejerskab til sundhedsområdet og velfærdsområderne generelt siden 2005. Så det her resultat er noget helt nyt. Og meget overraskende og bemærkelsesværdigt, siger han til Altinget.dk

Ifølge Jørgen Goul Andersen er forklaringen ikke, at vælgerne er begyndt at tro på Løkke og de borgerlige som dem, der kan forbedre sundhedsområdet - i stedet skyldes det en manglende tro på regeringen.

- Det er helt klart et fravalg af regeringen og Thorning og et udtryk for stor mistillid. Regeringen har på sundhedsområdet markeret og bevæget sig i en anden retning, end vælgerne havde håbet og troet. Det afspejler sig nu, forklarer han.

SF: Løkke klattede pengene væk

Sundhedsminister Astrid Krag (SF) er uforstående over for resultatet.

- Det er overraskende, når man tænker på, hvordan Løkke klattede borgernes penge væk på at overbetale privathospitalerne i ideologiens navn, siger hun.

Der er dog ingen overraskelse at spore hos blå blok, hvor de Konservatives sundhedsordfører, Benedikte Kiær, kalder målingen for »en meget glædelig nyhed«.

- Det er gået op for borgerne, hvad den her røde regering har gang i på sundhedsområdet. At det er et ideologisk felttog af dimensioner, der blev sat i værk fra dag et, siger hun til Altinget.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.