Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danskerne støtter Venstres kontanthjælpsloft

Et flertal af danskerne svarer i en meningsmåling, at de er enige i Venstres krav om et loft over, hvad ledige kan få i økonomisk hjælp fra staten.

Vælgerne bakker op om Venstres valgløfte om at indføre et kontanthjælpsloft, som sætter en øvre grænse for, hvor meget ledige kan modtage i offentlige ydelser, skriver Jyllands-Posten.

En meningsmåling, som analyseinstituttet Wilke har foretaget, viser, at 59,6 procent af de adspurgte støtter således en genindførelse af et kontanthjælpsloft, mens 27,9 procent mener, at der ikke er behov for et loft over kontanthjælpen, mens 12,5 procent er i tvivl.

»Jeg tror grundlæggende, at danskerne ønsker et samfund, hvor det kan betale sig at arbejde. Det nytter ikke, at mange får lige så meget ud af at modtage offentlige ydelser som at finde et lavtlønsarbejde. Det er tydeligvis en værdi, de fleste danskere deler,« siger Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg.

I 2002 bakkede Socialdemokraterne op om det oprindelige loft over kontanthjælpen, men fjernede det sammen med De Radikale, SF og Enhedslisten efter valget i 2011.

Ifølge arbejdsmarkedsforsker Andreas Højbjerre fra analysehuset Damvad, findes der ikke forskning, der entydigt viser, om et loft over kontanthjælpen bringer flere i arbejde, skriver Jyllands-Posten.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.