Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danskerne stempler Lars Barfoed som dårligste partileder

Den konservative formand skraber for andet år i træk bunden, når danskerne uddeler årskarakterer til Folketingets partiledere.

Lars Barfoed (K) klarer sig værst af alle Folketingets partiformænd. Det gjorde han sidste år, og det gør han igen i år, viser en undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet for Ugebrevet A4 blandt 1.971 repræsentativt udvalgte danskere.

På 12-skalaen opnår Lars Barfoed i undersøgelsen et gennemsnit på 2,6, og det er en tilbagegang fra sidste års snit på 3,2.

Det har ikke været muligt for Ugebrevet A4 at få en kommentar fra Lars Barfoed, men valgforsker Rune Stubager mener, at de danske vælgere har en opfattelse af, at Lars Barfoed ganske enkelt ikke gør et godt stykke arbejde.

- De Konservative begynder at nærme sig spærregrænsen, og det smitter af på bedømmelsen af partilederen, for han er jo den nærmeste til at gøre noget ved det. Midt i partiets eksistenskamp er der brug for en stærk leder, der sætter en kurs og får vælgerne til at komme tilbage, siger Rune Stubager til Ugebrevet A4.

På pladserne over Lars Barfoed finder man statsminister og formand for Socialdemokraterne, Helle Thorning-Schmidt (S), der deler næstsidstepladsen med Anders Samuelsen (LA). Begge får et snit på 4,0, og det for begges vedkommende en tilbagegang fra sidste års 4,8.

Til gengæld klarer økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) sig godt i undersøgelsen, hvor hun med et gennemsnit på 6,5 er topscorer. Efter Vestager kommer Johanne Schmidt-Nielsen (Ø) med 6,0.

Lars Løkke Rasmussen går for tredje år i træk fremad og scorer en årskarakter på 5,6.

Folketingets to nye partiformænd, Annette Vilhelmsen (SF) og Kristian Thulesen Dahl (DF), klarer sig begge bedre i undersøgelsen end deres forgængere. Thulesen Dahl får et snit på 5,8, hvor Pia Kjærsgaard (DF) sidste år fik 5,4.

Annette Vilhelmsen får 4,7 i årskarakter, og det er ligeledes en forbedring af Villy Søvndals resultat fra sidste år. I 2011 fik han 3,4.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.