Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danskerne siger nej til kampfly for milliarder

Kun 30,8 procent af danskerne bakker op om at bruge tocifret milliardbeløb på kampfly, viser meningsmåling.

Mere end halvdelen af danskerne synes, at det er en dårlig idé at bruge et to-cifret milliardbeløb på kampfly.
Mere end halvdelen af danskerne synes, at det er en dårlig idé at bruge et to-cifret milliardbeløb på kampfly.

Kort før regeringen kommer med sin anbefaling til, hvilket kampfly Danmark i fremtiden skal råde over, er der tegn på manglende opbakning i befolkningen, skriver Jyllands-Posten.

Et flertal af danskerne - 53,3 pct. - mener, at det er en dårlig idé at investere et tocifret milliardbeløb i en ny flåde af kampfly, viser en meningsmåling foretaget af Wilke for Jyllands-Posten.

Blot 30,8 pct. svarer, at det er en god idé. 15,9 pct. af de adspurgte svarer "ved ikke".

Forsvarsminister Peter Christensens melding til de kritiske danskere er, at det hverken er muligt at beskytte det danske territorium eller yde vort bidrag til Nato på ordentlig vis, hvis ikke der bliver købt nye kampfly.

- Tiderne efter Murens fald, hvor vi alle sammen var sikre på, at der ikke var nogen umiddelbar trussel mod Nato-landene, har forandret sig. Derfor skal Danmark ligesom alle andre Nato-lande også bidrage til at forsvare sig selv og hinanden, siger forsvarsministeren til Jyllands-Posten.

Særligt blandt kvinderne er der manglende opbakning til at bruge et tocifret milliardbeløb på nye kampfly. Færre end 2 af 10 kvinder finder investeringen berettiget.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.