Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danskerne ser gerne DF i regering

En ny meningsmåling viser, at over halvdelen af danskerne mener, Dansk Folkeparti bør gå i en eventuel blå regering, hvis partiet får et godt folketingsvalg.

Kristian Thulesen Dahl (DF).
Kristian Thulesen Dahl (DF).

Hvis de seneste mange meningsmålinger kommer til at holde stik, når resultatet for det kommende folketingsvalg ligger endeligt fast, så bliver Dansk Folkeparti et af valgets store vindere.

Hvis det sker, bør partiet gå med i en eventuelt kommende blå regering.

Det mener i hvert fald over halvdelen af danskerne ifølge en ny Megafon-måling, som er foretaget for TV 2 og Politiken. Næsten lige så mange mener samtidig, at Dansk Folkeparti vil få større politisk indflydelse ved at sidde med i en regering end ved at stå uden for, skriver tv2.dk.

Det er kun 28 procent af de adspurgte, der ikke mener, at Dansk Folkeparti bør gå i regering, hvis Kristian Thulesen Dahl (DF) og de øvrige DFere får over 20 procent af stemmerne, som de seneste mange meningsmålinger har peget i retningen af.

Ledelsen i Dansk Folkeparti har flere gange afvist, at man ønsker at gå i regering efter næste valg, men ifølge Venstre skal Kristian Thulesen Dahl og Company være velkomne, hvis det bliver en blå valgsejr.

»Jeg mener bestemt, at Dansk Folkeparti er regerings-dueligt, men jeg har forstået på dem, at de ikke vil med i regering. Men jeg vil også sige det sådan, at vi ekskluderer ingen på forhånd,« siger Venstres politisk ordfører Inger Støjberg til TV 2 News.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.