Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danskerne imod at hæve aldersgrænse for nedsat kontanthjælp

Politikerne må ikke hæve aldersgrænsen for den nedsatte kontanthjælp fra 25 til 30 år, mener et flertal af danskerne i ny måling.

Danskerne er klar til at stramme kravene til kontanthjælpsmodtagerne, men der skal ikke pilles ved størrelsen på kontanthjælpen. Sådan lyder de to konklusioner i en ny analyse blandt danskerne forud for et af Folketingets næste store slag: En kontanthjælpsreform. Det skriver Ugebrevet A4.

Ifølge undersøgelsen er 53 procent af befolkningen imod et forslag fra Venstre og Konservative om at hæve aldersgrænsen for den nedsatte kontanthjælp, der i dag gives til kontanthjælpsmodtagere under 25 år.

I dag modtager en kontanthjælpsmodtager på 24 år højst 6.660 kroner i kontanthjælp, mens en 25-årig får mindst 10.335 kroner om måneden. Ifølge Venstre og Konservative bør aldersgrænsen for den nedsatte kontanthjælp hæves til 30 år. Men det er kun 31 procent af danskerne enige i.

Den folkelige modstand får dog ikke Venstres arbejdsmarkedsordfører, Ulla Tørnæs, til at genoverveje forslaget.

- Vil du have en julegave, eller vil du ikke have en julegave? Når man spørger befolkningen om, hvorvidt der skal tages goder fra nogle, så kan man næsten altid være sikker på at få et nej. Man glemmer, at der her handler om at motivere unge til at få sig et job eller en uddannelse, siger hun.

Analysen er foretaget af Analyse Danmark for Ugebrevet A4.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.