Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danske teenagere er vilde med Venstre

Med 49 mandater blev Venstre valgets vinder, da 14-16-årige skoleelever torsdag stemte på deres favoritter til Folketinget. Samlet fik blå blok 104 mandater, mens rød blok endte med 75.

Blå blok med Venstre i spidsen bør danne regering.

I hvert fald hvis valget var op til de danske skoleelever mellem 14 og 16 år, som torsdag stemte til det første såkaldte skolevalg nogensinde.

Ifølge DR Ultra, som har dækket både valgaftenen torsdag samt optakten til valget, der blev skudt i gang 11. januar, taler resultaterne for sig selv.

Med 49 mandater til Venstre og i alt 104 mandater til blå blok ser ungdommen gerne Lars Løkke Rasmussen (V) som landets statsminister. I den anden fløj sidder nuværende statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), hvis parti ved aftenens valg endte med 32 mandater. Samlet fik rød blok 75 mandater, skriver dr.dk.

»Konklusionen er klar: Ungdommen er liberal,« lød det i en kommentar på Twitter fra landsformand i Venstres Ungdom Jens Husted, da stemmerne var talt op torsdag kort før klokken 20.

Stemmeprocenten ved aftenens skolevalg lå på 78 procent, og selv om stemmerne ikke rigtig tæller, har formålet med skolevalget ifølge Folketinget været at øge valgdeltagelsen blandt de unge, som er markant lavere end gennemsnittet.

»Skolevalget er en god anledning til at sætte gang i en demokratidebat blandt de unge. Og så er valget med til at markere vigtigheden af, at de unge selv har indflydelse på deres egen hverdag,« lød det fra Folketingets formand, Mogens Lykketoft (S), i en pressemeddelelse, da valget blev skudt i gang for tre uger siden.

Flere end 800 skoler landet over har deltaget i skolevalget, som er arrangeret af Folketinget og Undervisningsministeriet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.