Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danske politikere sætter deres lid til franske Macron

Det franske præsidentvalg står nu mellem centrumpolitikeren Macron og højrenationalisten Marine Le Pen.

Emmanuel Macron, leder af partiet En Marche ! (stiftet af Macron selv i 2016) er populær blandt danske og Europæiske politikere. Både Lars Løkke Rasmussen (V), Nicolai Wammen (S) og Tysklands udenrigsminister Sigmar Gabriel har ønsket ham tillykke og udtrykt ønske om, at han sejrer over højrefløjskandidaten Marine Le Pen.
Emmanuel Macron, leder af partiet En Marche ! (stiftet af Macron selv i 2016) er populær blandt danske og Europæiske politikere. Både Lars Løkke Rasmussen (V), Nicolai Wammen (S) og Tysklands udenrigsminister Sigmar Gabriel har ønsket ham tillykke og udtrykt ønske om, at han sejrer over højrefløjskandidaten Marine Le Pen.

Om to ugers tid kommer Frankrigs næste præsident enten til at hedde Emmanuel Macron eller Marine Le Pen. De to politikere fik flest stemmer ved første valgrunde søndag.

De danske politikere ønsker over en bred kam, at den 39-årige centrumpolitiker Emmanuel Macron vinder præsidentvalget.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) lykønsker på Twitter den unge politiker:

- Vi bør afvente det endelige valg, men Europa har brug for et fordomsfrit og reformorienteret Frankrig. Held og lykke!

Også Socialdemokratiets politiske ordfører, Nicolai Wammen, sætter sin lid til, at Macron kan slå højrenationalisten Marine Le Pen fra Front National.

- Jeg både tror og håber, at Macron bliver Frankrigs næste præsident, siger Wammen i en skriftlig kommentar.

- Det vil være både i Frankrigs og Europas klare interesse, og jeg håber derfor, at han de næste to uger vil kunne samle bred opbakning fra den franske befolkning.

I samme toner lykønsker De Radikales partileder, Morten Østergaard, på fransk den unge midterkandidat på Twitter.

Emmanuel Macron fører valgkamp på blandt andet klima, et stærkere bånd til EU og styrket internationalt militært samarbejde.

Macron er aldrig før valgt til et offentligt embede, men har været minister for den siddende socialistiske regering.

Da det søndag stod klart, at ingen af de gamle partier ville gå videre til anden runde i præsidentvalget, opfordrede de deres vælgere til at stemme på Macron.

- Der er ikke andet valg end at stemme imod den yderste højrefløj. Jeg vil derfor stemme for Emmanuel Macron, sagde den konservative François Fillon.

Den siddende præsident, François Hollande, har også lykønsket Macron med valgsejren.

Det samme har Tysklands socialdemokratiske udenrigsminister, Sigmar Gabriel, der erklærer sig "sikker på", at Macron vil blive Frankrigs næste præsident 7. maj.

Valgets vinder bliver Frankrigs præsident de næste fem år.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.