Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danske politikere ovenpå Malmø-kriminalitet: Sveriges udlændingepolitik har svigtet

Danske politikere er rystede over udviklingen i kriminaliteten i Malmø. Flere peger på udlændingepolitikken.

Arkivfoto. Danske politikere er rystede over udviklingen i kriminaliteten i Malmø. Flere peger på udlændingepolitikken.
Arkivfoto. Danske politikere er rystede over udviklingen i kriminaliteten i Malmø. Flere peger på udlændingepolitikken.

»Når vi ser, hvad der sker i Sverige, så sidder vi alle sammen og siger: Hold da op, kan det ske her?«

Sådan lyder det fra justitsminister Søren Pape Poulsen (K).

På et samråd om den eskalerende kriminalitet i Sverige peger han på nabolandets lempelige udlændingepolitik som en hovedårsag til, at kriminaliteten er værre i Sverige end i Danmark:

»Man skal passe på med at kommentere andre landes gøren og laden igennem mange år. Men den tilgang, Danmark har haft med stram udlændingepolitik og vilje til at stille krav, har haft en betydning.«

»I Danmark har vi haft diskussionen om ret og rimeligt og været meget åbne. Vi har sat ind med bandepakker. Vi har strammet grebet. Skiftende regeringer har gjort meget i Danmark.«

»Derfor er der en stor forskel på Danmark og Sverige, når det gælder ghettoer heldigvis,« siger Søren Pape Poulsen.

Også Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen, mener, at de skiftende svenske regeringer bærer et stort ansvar for situationen:

»Det er utroligt, at et velfungerende land som Sverige er forvitret til det, vi ser nu.«

»Der er sket en eksplosion i kriminaliteten, og man kan ikke længere benægte, at det har sammenhæng med Sveriges udlændingepolitik,« siger han.

Rigspolitiet holder ifølge Søren Pape Poulsen tæt øje med udviklingen, men vurderer ikke, at situation i Malmø på nuværende tidspunkt påvirker Danmark.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.