Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danske ministre forklarer stramninger på asylområdet

Kristian Jensen og Inger Støjberg skal i dag tale Europa-Parlamentets borgerrettighedsudvalg og forklare blandt andet den såkaldte smykkelov. Se med her i artiklen.

 

Danmarks udenrigsminister Kristian Jensen og integrationsminister Inger Støjberg er i dag i Bruxelles.

Overfor Europa-Parlamentets borgerrettighedsudvalg skal de forklare de seneste stramninger i den danske asyl- og udlændingepolitik, som har givet massiv omtale i både danske og internationale medier den seneste tid.

Forud for turen til Bruxelles sagde Kristian Jensen i dag til Berlingske, at Danmark på det seneste gennem skærpet medieovervågning, briefinger af udenlandske journalister og en mere aktiv indsats fra ambassadører har forsøgt at forhindre, at den negative internationale medieomtale af Danmark kommer ud af kontrol.

Og han har kritiseret de danske europaparlamentarikere for at være medskyldige i den negative omtale af Danmark.

»Nogle af de danske parlamentarikere har været mest aktive i at skabe den stemning, der gør, at Danmark nu er blevet bedt om at forklare sig dernede,« sagde udenrigsministeren til TV2 News i weekenden.

Flere af de danske politikere i Bruxelles har efterfølgende sendt kritikken retur til den danske regering, som de mener selv er skyld i den negative omtale af de danske udlæningestramninger.

Du kan se, hvordan det løber af stablen, når de to danske ministre skal redegøre for Danmarks kurs i videolinket ovenfor.

Signalet er leveret af EbS.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.