Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danske kvinder stemmer på de røde

De røde appellerer mest til kvinder, men ikke Johanne Schmidt-Nielsen. Mænd foretrækker generelt blå blok.

Hvis kun kvinder havde stemmeret herhjemme, ville en ren rød blok kunne lede landet uden De Radikale.

Det viser en meningsmåling, som Voxmeter har lavet for Ritzau. Rød blok kan mønstre 52 procent af kvinderne.

Som det eneste af de røde partier har Enhedslisten bedre tag i de mandlige end de kvindelige vælgere. Johanne Schmidt-Nielsen, som er Enhedslistens frontfigur, har tilsyneladende lidt lettere ved at overbevise mandlige end kvindelige vælgere.

Socialdemokraterne er kvindernes foretrukne parti med 32 procent af kvindernes stemmer, mens 17 procent af kvinderne stemmer på SF og tre procent stemmer på Enhedslisten - mod fire procent af mændene.

Hvis kun mændene kunne stemme - sådan som det var indtil 1915 - ville den nuværende VK-regering have et klart flertal på 52 procent af stemmerne med støtte fra Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.

De Konservative og Liberal Alliance har dobbelt så meget appel blandt mænd som blandt kvinder. Statsminister Lars Løkke Rasmussen og hans Venstre appellerer lige meget til mænd og kvinder.

Målingen, som er lavet i sidste uge, viser også, at nogle partier har dårligt tag i bestemte aldersgrupper.

Dansk Folkeparti får kun opbakning fra fire procent af de 25-35 årige. Til gengæld peger hele 20 procent af de over 65-årige på partiet, som opfandt ældrechecken.

SF får kun opbakning fra fem procent af den ældste gruppe mod 19 procent i den yngste gruppe op til 25 år.

Vælgerne stemmer også meget forskelligt i regionerne. Liberal Alliance og SF har godt fat i Region Hovedstaden, mens Venstre står stærkest i Midtjylland og Socialdemokraterne i Nordjylland. Dansk Folkeparti er mest populært uden for hovedstaden.

Målingen er lavet blandt 1000 repræsentativt udvalgte vælgere.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.