Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danske jøder kræver svar om religiøs slagtning

Det Jødiske Samfund i Danmark vil have fødevareminister Dan Jørgensen i tale i sagen om et forbud mod religiøs slagtning.

Danske jøder kræver fødevarerminister Dan Jørgensen på banen i sag om rituel slagtning.
Danske jøder kræver fødevarerminister Dan Jørgensen på banen i sag om rituel slagtning.

Fødevareminister Dan Jørgensen (S) har ikke overholdt sit ord over for Det Jødiske Samfund i Danmark i en sag om rituel slagtning.

Det siger formanden for Det Jødiske Samfund i Danmark, Dan Rosenberg Asmussen, til Kristeligt Dagblad.

For da ministeren i fjor indførte et totalt forbud mod rituel slagtning uden bedøvelse, skete det uden at høre hverken jøder eller muslimer i sagen.

Efterfølgende indbød Dan Jørgensen Det Jødiske Samfund og Danish Halal til et møde om sagen og gav lovning på, at Fødevarestyrelsen ville kigge med nye øjne på forbuddet, hvis der kunne skaffes beviser for, at der ikke er dyreetiske problemer med rituel slagtning.

Siden er Det Jødiske Samfund i Danmark vendt tilbage med et »omfattende bevismateriale«, men Fødevareministeriet har ikke kvitteret for henvendelsen, lyder kritikken.

»Tidligere overrabbiner Bent Lexner har samlet et relativt omfattende materiale om sammenhæng mellem rituel slagtning og dyrevelfærd. Dette materiale er overgivet til Fødevareministeriet, og jeg er bekendt med, at i hvert fald Islamisk Trossamfund har gjort noget lignende,« siger Dan Rosenberg Asmussen til Kristeligt Dagblad og fortæller, at der ikke engang har været en reaktion fra ministeriet.

Kristeligt Dagblad har uden held forsøgt at få Dan Jørgensen i tale om sagen, men Fødevareministeriet bekræfter over for avisen at have modtaget materiale fra Det Jødiske Samfund, og at »det beror på en beklagelig fejl fra ministeriets side, hvis der ikke er kvitteret for henvendelsen.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.