Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danske F-16-fly deltager i kampen om IS-højborgen Mosul

Kampfly fra Danmark har fløjet missioner i både Irak og Syrien den seneste uge.

København. Forsvarets F-16-fly deltager i kampene om den irakiske storby Mosul.

Flyene har den seneste uge fløjet ti missioner i Irak og Syrien, skriver Værnsfælles Forsvarskommando i sin mission update om indsatsen i landene.

- Der er gennemført overvågning, efterretningsindhentning og angreb på morterpositioner, flodpram, bygninger med Isil-personel, kommunikationsmast og opmarcheringsområder, skriver forsvarskommandoen.

Forsvaret benytter betegnelsen Isil om Islamisk Stat.

De ti missioner er blevet fløjet over de irakiske provinser Salah Ad Din, At Ta?mim og Ninawa samt tre syriske provinser - Ar Raqqah, Halab samt Deir al-Zor.

I løbet af de ti missioner har de danske fly kastet 20 præcisionsbomber.

Det er uklart, hvordan de danske F-16-fly har deltaget direkte i kampen om Mosul, der er en højborg for Islamisk Stats militante.

Den store offensiv for at generobre Mosul blev indledt mandag og går angiveligt godt set med koalitionens øjne.

Islamisk Stat indtog den irakiske storby i juni 2014, mens den irakiske hær flygtede ud af byen. Hærens flugt skete i stor hast, og de militante oprørere fik ved den lejlighed fat i en stor mængde amerikanske våben.

Samlet har danske kampfly været på 190 missioner og smidt 288 af de pågældende bomber i løbet af perioden, hvor Danmark har bidraget til koalitionen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.