Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danske byløsninger skal udbredes verden over

Udenrigsminister Anders Samuelsen lancerer mandag et initiativ, der skal styrke dansk eksport af byløsninger.

»Fra regeringens side vil vi med vores globale tilstedeværelse og det nye netværk med virksomheder, organisationer, byer og investorer fremme eksporten af danske løsninger til verdens byer,« siger Anders Samuelsen.
»Fra regeringens side vil vi med vores globale tilstedeværelse og det nye netværk med virksomheder, organisationer, byer og investorer fremme eksporten af danske løsninger til verdens byer,« siger Anders Samuelsen.

Grønne og intelligente løsninger inden for grønt byggeri, infrastruktur, vand, varme og affaldshåndtering.

Det er formålet med det initiativ, som udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) mandag lancerer.

Initiativet Urban Solutions skal styrke dansk eksport af byløsninger.

»Frem mod 2050 vil tre milliarder mennesker flytte ind til verdens byer. Det skaber et akut pres på byerne for at sikre rent vand, god infrastruktur, grønne byrum og effektiv affaldshåndtering.«

»Her kan danske virksomheder en masse, og derfor skruer vi nu op for vores indsats for at matche globale byudfordringer med danske løsninger,« siger Samuelsen i en pressemeddelelse.

»Fra regeringens side vil vi med vores globale tilstedeværelse og det nye netværk med virksomheder, organisationer, byer og investorer fremme eksporten af danske løsninger til verdens byer,« siger Samuelsen.

Urban Solutions bliver et netværk bestående af Eksportrådet, virksomheder, byudviklere, investorer, og organisationer.

Med til lanceringen i Udenrigsministeriet er blandt andre Mark Watts. Han er direktør i C40, der er verdens førende klimanetværk for storbyer.

Han vil tale om danske virksomheders muligheder på området.

»C40's medlemsbyer går forrest i kampen mod klimaforandringer globalt. C40 har for nylig åbnet et kontor i København, da det er et oplagt sted for vores organisation at være til stede.«

»Samarbejdet mellem Københavns Kommune og danske virksomheder om udviklingen af løsninger på klimaproblematikker viser et stærkt lederskab.«

»Uanset om vi taler om byplanlægning, cykelinfrastruktur eller grøn energi, så inspirerer København og de danske virksomheder andre byer rundt om i verden til at være mere ambitiøse i håndteringen af klimaændringer,« siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.