Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dansk menneskeretsudspil giver politikere mere indflydelse

Fremover skal det politiske system blande sig mere i menneskeret, står der i dansk udspil.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) talte 24. januar i Europarådet. Mandag kom regeringens udspil til, hvordan det europæiske menneskerettighedssystem kan reformeres. Scanpix/Frederick Florin
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) talte 24. januar i Europarådet. Mandag kom regeringens udspil til, hvordan det europæiske menneskerettighedssystem kan reformeres. Scanpix/Frederick Florin

Et dansk udspil til en reform af menneskeretsdomstolen i Strasbourg vil give mere indflydelse til det politiske system, når der skal fortolkes præcist, hvor langt menneskerettighederne skal gå.

Det vurderer Jonas Christoffersen, der er direktør på Institut for Menneskerettigheder.

Danmark har siden november haft formandskabet for Europarådet. Det er rådet, der står bag den domstol, som skal håndhæve Den Europæiske Menneskerettighedskonvention (EMK).

Regeringen har sat sig for at få bragt domstolen i takt med de 47 medlemslande. Den ambition er blevet til udspillet.

Her vil regeringen have de forskellige landes regeringer og politiske systemer til at deltage i højere grad, når domstolen skal tage stilling til nye problemstillinger.

»For at det skal gøres i samklang med landene og andre aktører, skal regeringer være bedre til at træde ind i sager og sige, hvad man mener om forskellige sager,« siger Jonas Christoffersen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.