Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dansk kamp mod IS er uændret trods partneres optrapning

Danmark er ikke blevet bedt om at bidrage yderligere til kampen mod Islamisk Stat, siger forsvarsministeren.

De danske F-16-fly fortsætter kampen mod Islamisk Stat med uændret styrke, siger forsvarsminister Peter Christensen (V) efter møde med koalitionsgruppen. Scanpix/Claus Fisker
De danske F-16-fly fortsætter kampen mod Islamisk Stat med uændret styrke, siger forsvarsminister Peter Christensen (V) efter møde med koalitionsgruppen. Scanpix/Claus Fisker

Washington. En aftale mellem Frankrig og USA om at optrappe kampen mod Islamisk Stat i Mosul i Irak får ikke indflydelse på den danske militære indsats i området.

Sådan lyder meldingen fra forsvarsminister Peter Christensen (V) onsdag efter et møde i Washington med koalitionsgruppen, der kæmper mod Islamisk Stat.

- Danmark er ikke blevet bedt om at bidrage yderligere. Det skal også ses i lyset af, at vi allerede bidrager massivt i forhold til landets størrelse. Og det er noget, der bliver anerkendt bredt i koalitionen, siger Peter Christensen.

Det er den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, og forsvarsminister Ash Carter, der har taget initiativ til mødet. Der indgår omkring 60 lande i den koalition, der kæmper mod Islamisk Stat i Irak og Syrien.

Frankrig og USA meddelte tidligere onsdag, at de forbereder et koordineret angreb mod Islamisk Stat i Mosul, som er gruppens højborg i Irak.

- Vi er en del af den kamp og har hele tiden haft Mosul som et meget vigtigt mål, fordi der er to millioner mennesker, der er underlagt Islamisk Stats terrorregime, men også fordi det vil være en vigtig symbolsk sejr, siger Peter Christensen.

Mødet i koalitionsgruppen blev afholdt mindre end en uge efter, at den tyrkiske regering blev udsat for et militærkup.

Flere medlemmer af koalitionen - heriblandt USA og Danmark - har kampfly placeret på den tyrkiske Incirlik-base.

Men selv om præsident Recep Tayyip Erdogan har iværksat en omfattende udrensning i det tyrkiske militær, vil det ikke påvirke kampen mod Islamisk Stat.

- Der var nogle dage, hvor man lukkede al flyvning ned for de danske, amerikanske og tyske fly ned. Men i mandags genoptog vi alle sammen flyvningerne igen, og jeg forventer ikke, det får nogen betydning for kampen mod Islamisk Stat, siger Peter Christensen.

- Selv om der er også har været tyrkere fra Incirlik-basen, som er tilbageholdt, så påvirker det ikke vores muligheder for at operere ud fra basen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.