Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dansk Industri vil se en forlænget boligjobordning an

Boligjobordningen kan være fornuftig, hvis den er indrettet rigtigt, mener Dansk Industri.

København. For Dansk Industri er det afgørende, at en fremtidig boligjobordning giver folk lyst til at tage en ekstra tørn på arbejdet og i stedet betaler sig fra de huslige pligter og renovering af hjemmet.

Det siger erhvervsorganisationens vicedirektør, Kent Damsgaard, efter at regeringspartiet Liberal Alliance har måttet sande, at kollegerne i Folketinget ikke ønsker at skrotte boligjobordningen - det såkaldte håndværkerfradrag.

Dermed er der flertal for at fortsætte den omdiskuterede ordning, skriver Berlingske Business.

- Det er afgørende for os, at man udformer ordningen på en måde, så den er så enkel og gennemskuelig som mulig. Den skal samtidig stimulere et øget arbejdsudbud og gøre det mere attraktivt at lægge flere timer på jobbet, siger Kent Damsgaard.

Boligjobordningen giver mulighed for at få fradrag på op til 12.000 kroner per person til håndværksydelser med et grønt sigte. Derudover kan man få et fradrag på op til 6000 kroner til serviceydelser som rengøring i hjemmet.

- Vores virksomheder er optaget af, at vi får et enkelt skattesystem, og at vi får et system med lavere skat på arbejde, der tilskynder øget arbejde, siger Kent Damsgaard.

- Og der kan boligjobordningen godt give en håndsrækning, hvis man indretter den rigtigt, siger han.

Erhvervsorganisationen peger dog på, at der er andre og mere effektive metoder til at få folk til at arbejde mere. Blandt andet ved at sænke marginalskatten - altså skatten på den sidst tjente krone.

- Men vi har sagt hele tiden, at det er vigtigst for os at vurdere den samlede skatteaftale, siger Kent Damsgaard.

Hos Dansk Byggeri er administrerende direktør Lars Storr-Hansen glad for, at der tegner sig et flertal for at forlænge boligjobordningen.

- Det er en glædelig nyhed, at LA har opgivet deres modstand mod den. Det er godt for samfundet, fordi der er store positive effekter i den, siger han.

Boligjobordningen har været nedlagt og vedtaget igen med ændrede regler ad flere omgange.

Lars Storr-Hansen håber, at Folketinget kan blive enigt om en ordning, som ligner den, der blev forhandlet på plads i 2015, hvor de 12.000 kroner ikke skulle øremærkes til energi- og klimaforbedringer på boligen.

- Det var den, som blev brugt mest. Den nuværende med et grønt sigte bliver ikke brugt helt så meget, siger han.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.