Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dansk industri skyder penge i digitalt projekt med regering

Dansk Industri er gerne fødselshjælper til et digitalt samarbejde, siger den administrerende direktør.

Ny bærbar hjerneskanner give et andet indblik i vores hjerner. Den kan blive nyttig på skadestuer og intensivafdelinger. Regeringen støtter digital vækst i ny plan i samarbejde med virksomheder, det offentlige og uddannelsesinstitutioner. Scanpix/Henning Bagger
Ny bærbar hjerneskanner give et andet indblik i vores hjerner. Den kan blive nyttig på skadestuer og intensivafdelinger. Regeringen støtter digital vækst i ny plan i samarbejde med virksomheder, det offentlige og uddannelsesinstitutioner. Scanpix/Henning Bagger

København. Dansk Industri skyder penge i et digitalt hub sammen med regeringen, Dansk Erhverv, FinansDanmark og Industriens Fond.

Projektet skal sprede digital viden til gavn for dansk økonomi.

DI's administrerende direktør, Karsten Dybvad, mener, at Digital Hub er et stærkt initiativ, som DI "er glade for være fødselshjælpere til".

- Det kan virkelig blive et boost både for nye og etablerede virksomheder i hele landet, hvis vi gør Danmark til det naturlige førstevalg for innovative virksomheder og digitale talenter, siger Karsten Dybvad i en pressemeddelelse.

Han håber, at den digitale hub kan gøre Danmark til et digitalt fyrtårn, som resten af verden kan navigere efter, når de skal sætte nye digitale mål.

- Det er netop i samarbejdet mellem virksomhederne og den offentlige sektor, at vi for alvor kan skabe en digital omstilling af hele vores samfund, siger Karsten Dybvad.

Digitaliseringen kan give Danmark en gevinst på 87 milliarder kroner. Det viser en beregning fra World Economic Forum og Accenture.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) fremhæver, at Danmark må gå forrest på de tre områder. Det er kunstig intelligens, internet of things og big data.

Om regeringens digitale vækstplan siger han:

- Vi laver et digitalt hub. Hvor vi samler den viden, vi har i big data, internet of things og kunstig intelligens. Og får den viden skubbet ud til virksomhederne og samfundet, siger han.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.