Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dansk grænsekontrol bliver helt som ventet forlænget

Inger Støjberg mener, at grænsekontrollen har haft præventiv virkning, fordi indrejse- og asyltallene er lave.

København. Danmark forlænger den midlertidige grænsekontrol frem til 12. maj, sådan som udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) allerede har varslet ville ske.

Det oplyser Udlændinge- og Integrationsministeriet.

Det sker, efter at EU's ministerråd i denne uge har vedtaget en henstilling om, at Danmark, Norge, Sverige, Tyskland og Østrig kan opretholde den midlertidige grænsekontrol i yderligere tre måneder.

Den midlertidige grænsekontrol i Danmark har været gældende siden 4. januar 2016.

Og Inger Støjberg mener altså, at der er grund til at lade den fortsætte.

- Grænsekontrollen har givet de danske myndigheder langt bedre mulighed for at håndtere migrations- og flygtningestrømmen og sikre ro og orden i Danmark.

- Vi oplever lige nu lave indrejse- og asyltal i Danmark, og grænsekontrollen må anses for at have haft en præventiv virkning, siger hun i en pressemeddelelse.

- Der er ingen tvivl om, at det fortsat er nødvendigt med grænsekontrol også set i lyset af den terrortrussel, der er i Europa, mener Inger Støjberg.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.