Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dansk Folkeparti vil i regering efter næste valg

Folketingets næststørste parti vil have ministerposter efter næste valg, siger Kristian Thulesen Dahl.

Arkiv
Arkiv

Dansk Folkeparti melder sig parat til at tage et afgørende skridt og gå i regering efter næste valg. Det skriver Politiken lørdag.

Ifølge partiformand Kristian Thulesen Dahl vil partiet gå i regering efter et kommende folketingsvalg, hvis der igen er borgerligt flertal, og vælgerne giver partiet nogenlunde det samme antal stemmer som ved valget for præcis et år siden.

- Hvis vi ved et kommende valg har en opbakning i det niveau, som vi har nu, altså rundt regnet hver femte dansker, og vi punkt to indgår i en flertalskonstellation på Christiansborg, ligesom vi gjorde efter sidste valg, så vil man se, at så ender Dansk Folkeparti også med at sidde i regering, siger Kristian Thulesen Dahl til Politiken.

Efter 2015-valget forhandlede Dansk Folkeparti med Venstres formand, statsminister Lars Løkke Rasmussen, om et regeringsgrundlag. Forhandlingerne endte med, at Dansk Folkeparti afviste regeringsdeltagelse.

Ifølge Politiken begrunder Kristian Thulesen Dahl beslutningen fra i fjor med, at Lars Løkke Rasmussen under regeringsforhandlingerne ikke lagde op til det ligeværdige samarbejde mellem Venstre og Dansk Folkeparti, som partiernes mandattal tilsiger.

Dansk Folkepartis formand slår overfor Politiken fast, at han ikke ser nogen problemer i, at Lars Løkke Rasmussen vil kunne fortsætte som statsminister.

Kristian Thulesen Dahl siger også, at han anser en borgerlig regering med deltagelse af Venstre og Dansk Folkeparti for at være det mest oplagte.

Politisk ordfører Jakob Ellemann-Jensen (V) siger, at spørgsmålet om regeringskonstellationer ligger uden for hans ansvarsområde, men han kvitterer for Thulesen Dahls nye signal.

- Det er positivt med partier, der vil tage ansvar for Danmark. Herunder også, at Dansk Folkeparti kommer med sådan en melding, siger Ellemann-Jensen til Politiken.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.