Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dansk Folkeparti vil have Corydon til at løse IT-problemer

Det er urimeligt, at de digitale selvbetjeningsløsninger, som borgerne skal anvende i kontakten med myndighederne, er plaget af IT-fejl, mener Dansk Folkepartis erhvervsordfører.

Finansminister Bjarne Corydon skal undersøge, hvor omfattende problemerne med statens digitale selvbetjeningsløsninger er, mener erhvervsordfører for Dansk Folkeparti Hans Kristian Skibby (DF).

Størstedelen af den personlige kontakt mellem borger og myndighed bliver udskiftet med selvbetjeningsløsninger på borger.dk, men ifølge Berlingske er kun 47,4 procent af de ansøgninger, som danskerne har forsøgt at udfylde på hjemmesiden, blevet gennemført.

»Løsningerne er lavet til en anden tid, hvor det ikke var obligatorisk for borgerne at være digitale. Dengang lod mange være, fordi det var ufuldstændige løsninger. De er ikke blevet så meget bedre endnu,« siger Søren Skaarup, der har mere end 25 års erfaring med digitalisering, service og kommunikation i det offentlige, blandt andet som chef for Borgerservice i Albertslund Kommune, og som nu skriver ph.d. om borgernes relation til de digitale myndigheder.

De digitale selvbetjeningsløsninger kritiseres desuden for at være alt for mangelfulde, langsomme og fejlbehæftede. Og det er langt fra godt nok, lyder det i en skriftlig kommentar fra Hans Kristian Skibby fra Dansk Folkeparti:

»Det er dybt urimeligt at statslige myndigheder kræver, at både borgere og virksomheder skal tvinges til at benytte digitale løsninger, som ikke virker, og hvor alt for mange mødes af IT-fejl og ventetid på servicetelefoner efterfølgende. Tilmed risikerer mange bøder, såfremt de ikke indberetter i tide«.

Hans Kristian Skibby påpeger blandt andet, at virksomheder risikerer at stå med en regning for en medarbejders sygemelding, »alene fordi indberetningssystemet ikke fungerer«.

Derfor skal finansministeren, som har ansvaret for regeringens digitaliseringsstrategi, have løst problemet, mener Hans Kristian Skibby.

Han vil nu have Bjarne Corydon til at redegøre for Digitaliseringsstyrelsens arbejde og for status på regeringens digitaliseringsstrategi.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.