Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dansk Folkeparti skyder S-forslag om børnerettigheder ned

Socialdemokratiet vil stække forældres og styrke børns rettigheder ved anbringelse. DF og ministeren afviser.

Socialdemokratiets forslag om tre nye reformer, der skal give børn flere rettigheder og forældre færre, er "helt på månen".

Sådan lyder det fra børneordfører Pernille Bendixen fra Dansk Folkeparti. Hun afviser, at partiet vil lægge stemmer til S-udspillet.

»Det modarbejder alt, vi har arbejdet på tidligere, i forhold til at alle anbringelser sker med hjemsendelse for øje. Jo mere, der kan ske på frivillig basis, des bedre.«

»Med deres forslag bliver staten i forældrenes øjne en overmagt, der tager børnene fra dem og afskærer dem fra at få børnene igen. Så stopper vi alt det gode samarbejde, der også er,« siger DF-ordføreren.

Socialdemokratiets forslag vil give myndighederne mulighed for at afvise forældrenes ønske om at få deres børn hjem igen, hvis der er gået en længere årrække.

Forældre skal desuden fratages retten til at bestemme, hvornår deres børn har brug for kommunens hjælp, hvis mor eller far drikker for meget.

Desuden skal forældre i skilsmissesager forpligtes til at møde op i et nyt familieværn, der har fokus på barnets tarv.

Socialminister Mai Mercado (K) fejer ligeledes Socialdemokratiets forslag af bordet. Børnenes rettigheder må ikke sikres på bekostning af forældrenes, lyder det.

»Jeg hører ikke til dem, der mener, at staten i udgangspunktet ved bedst. Hvis vi svækker forældrenes rettigheder, deponerer vi et ansvar i staten, som burde ligge hos forældrene,« siger ministeren til Politiken.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.