Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dansk Folkeparti: Naivt at legalisere hash

Lovliggørelse af hashsalget vil føre til et misbrug af hårdere stoffer, mener Dansk Folkeparti, der agter at kæmpe imod en forsøgsordning i København.

Det er et skråplan at legalisere hashen, og det vil blive bekæmpet med næb og klør.

Sådan lyder meldingen fra Dansk Folkepartis værdiordfører Pia Kjærsgaard (DF), efter at Socialdemokraterne på Københavns Rådhus har gjort legalisering af hash til en del af partiprogrammet forud for kommunalvalget til efteråret.

»Det er naivt at tro, at man kan bekæmpe noget som helst med fri hash. Det vil kun medvirke til, at misbruget stiger, og at folk vil begynde at misbruge hårdere stoffer,« siger Pia Kjærsgaard og understreger, at Dansk Folkeparti ikke vil lægge stemmer i Folketinget til at tillade et forsøg med legalisering af hash i København.

»Vi er gået med til, at de mennesker, der er helt håbløst afhængige, kan få udleveret gratis heroin. Men vi vil ikke gå med til at sige, at hash skal gives fri,« siger Pia Kjærsgaard.

Socialdemokraterne på Københavns Rådhus har på partiets delegeretmøde vedtaget at arbejde for en tre-årig forsøgsordning med legalisering af hash. Det forudsætter dog, at et flertal i Folketinget giver grønt lys for planen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.