Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dansk Folkeparti afviser »international« folkeskole

DF er generelt positiv over for regeringens udspil til en folkeskolereform, men partiet siger blankt nej til forslaget om at styrke »internationaliseringen« i folkeskolen.

Der er mange gode ting i regeringens forslag til en ny folkeskole, men der er også negative elementer, der skal arbejdes på eller helt fjernes i de kommende måneders politiske forhandlinger.

Det er meldingen fra Dansk Folkeparti, som blandt andet finder det bekymrende, at regeringen foreslår, at kun omkring en femtedel af den planlagte ekstra skoletid bliver brugt til flere undervisningstimer. Det vil ifølge regeringen øge undervisningen over et helt skoleforløb med 800 undervisningstimer.

- Selv om regeringen finder mange flere timer, så er kun en femtedel af dem reelle undervisningstimer. Det, vi bekymrer os meget om, er jo faglighed, altså et fagligt løft, og det får man ikke nødvendigvis ved at putte en masse pædagogtimer ind, siger Dansk Folkepartis børne- og undervisningsordfører, Alex Ahrendtsen.

Regeringen foreslår desuden, at »internationaliseringen« af folkeskolen styrkes. Det skal ske ved at give kommunerne mulighed for at oprette internationale linjer og internationale grundskoler.

Men det vil Dansk Folkeparti på ingen måde være med til.

- Vores konkrete krav er, at vi stadig skal have en dansk folkeskole. Vi skal ikke have internationale linjer, fastslår Alex Ahrendtsen og peger desuden på en række andre krav, som DF tager med til forhandlingerne med undervisningsminister Christine Antorini (S).

- Vi går også ind med et ønske om at styrke de kulturbærende fag som historie, kristendom og selvfølgelig også tysk som sprogfag. Og så vil vi styrke musik. Vi ser meget gerne et forpligtende samarbejde mellem folkeskolen og musikskolen. Lige nu går det jo kun fra musikskolen til folkeskolen. Vi skal også have det den anden vej, ligesom det lykkedes os mellem læreruddannelserne og musikkonservatorierne, siger han.

Folkeskoleforhandlingerne indledes i denne uge, og Dansk Folkeparti er indkaldt til møde i Undervisningsministeriet på fredag.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.