Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dansk Erhverv ser få lyspunkter i Thornings nytårstale

Statsminister Helle Thorning-Schmidt kom i sin nytårstale med få bud på, hvordan væksten kommer tilbage i Danmark, lyder det fra Dansk Erhverv. Samme kritik kommer fra den liberale tænketank Cepos.

Statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) nytårstale får både erhvervsorganisationen Dansk Erhverv og den liberale tænketank Cepos til at efterlyse konkrete politiske tiltag, der skal sikre vækst og arbejdspladser.

- Hvis den økonomiske krise skal vendes til fremgang i 2013, skal vi have bedre rammevilkår for erhvervslivet, og det lagde statsministeren ikke rigtig op til i sin nytårstale, siger administrerende direktør i Dansk Erhverv, Jens Klarskov, i en skriftlig kommentar.

Han understreger behovet for, at regeringen holder fast i reformkursen.

- Netop fordi de økonomiske udfordringer fortsat er store, skal regeringen fastholde den langsigtede reformkurs, som har præget 2012. Det er pinedød nødvendigt, at det bliver mere attraktivt at investere og arbejde i Danmark, siger han.

Den samme kritik lyder fra Cepos’ cheføkonom, Mads Lundby Hansen.

- Statsministeren burde have angivet en række tiltag. Blandt andet ville det være oplagt at meddele, at vi i de kommende år må sænke vores skattetryk, der i dag er verdens suverænt højeste. En skattebyrde der er en betydelig hæmsko i virksomhedernes bestræbelser på at afsætte varer på verdensmarkedet, siger han i en skriftlig kommentar.

I sin tale peger Helle Thorning-Schmidt på, at uddannelse er en afgørende faktor i forhold til at fremtidssikre Danmark, men det er langt fra nok, advarer Cepos.

- Statsministerens eneste konkrete forslag er en bedre folkeskole og et højere uddannelsesniveau. Denne målsætning er ingen uenig i. Problemet er blot, at en bedre uddannelsesindsats først forbedrer konkurrenceevnen om 10 til 20 år. I mellemtiden er det vigtigt, at der er andre politik-forslag, der øger væksten. Og her savner man bud i nytårstalen, siger Mads Lundby Hansen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.