Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dansk Energi efter rapport: Tid til at droppe elafgift

Brancheforeninger mener, at det er på tide at få gjort noget ved den høje danske elafgift.

Brancheforeningen Dansk Energi har længe ment, at det var på tide at få kigget på de høje afgifter, som bliver lagt på elektricitet i Danmark.

Og med Energikommissionens rapport, der er offentliggjort mandag, mener foreningens direktør, Lars Aagaard, at der er endnu mere grund til at få kigget på afgiftssystemet.

Han er tilfreds med, at et flertal i Folketinget allerede har sat arbejdet med at udfase PSO-afgiften i gang. PSO står for Public Service Obligations, det vil sige offentlige serviceforpligtelser.

- Nu opfordrer vi til, at næste energiaftale vil have som mål at tage et opgør med den forvridende elafgift, der ikke giver mening, når vores strøm primært kommer fra grønne energikilder, skriver han i en kommentar til rapporten.

Også hos Dansk Fjernvarme mener man, at afgiftssystemet grundlæggende bør laves om.

I dag har vi i Danmark et stort overskud af vindkraft, som ikke bliver anvendt til eksempelvis fjernvarme, fordi der er så store afgifter på brugen af strøm.

- Teknologien til for eksempel at udnytte den stigende mængde vindkraft i fjernvarmen er allerede i dag til stede med store eldrevne varmepumper.

Når det ikke sker, skyldes det alene, at forældede afgifter og tariffer hindrer rentable løsninger, der for alvor kan udnytte den store lagerkapacitet, der allerede i dag findes i fjernvarmenettet, siger Dansk Fjernvarmes Kim Mortensen i en pressemeddelelse.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.