Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dansk Byggeri ser frem til comeback til håndværkerfradraget

Allerede i starten af året lovede Lars Løkke Rasmussen at genindføre håndværkerfradraget, hvis han kom til magten. Dansk Byggeri ser frem til at få indfriet det valgløfte, siger brancheorganisationen.

Venstre og den øvrige blå blok sidder på magten efter torsdagens folketingsvalg. Og for brancheorganisationen Dansk Byggeri er det især glædeligt, fordi Lars Løkke Rasmussen (V), formand for Venstre, har lovet at genindføre håndværkerfradraget, der også går under navnet BoligJobordning.

»Vi glæder os meget til at få BoligJobordningen tilbage. Ordningen har mange fordele, og den har særligt i den nuværende økonomiske situation stor betydning for rigtig mange små og mellemstore danske byggevirksomheder over hele landet,« siger Dansk Byggeris administrerende direktør Lars Storr-Hansen i en pressemeddelelse.

Han håber, at regeringen hurtigt får sat ordningen i gang og understreger, at den særligt i yderområderne har stor positiv effekt. Ordningen giver danskerne mulighed for at trække håndværkerarbejde i deres private hjem fra i skat.

Og selv om det er blevet diskuteret, hvordan Venstre vil finansiere det, har partiet lagt fast, at den vil blive gennemført. Det løfte afgav Lars Løkke Rasmussen allerede i starten af januar.

Udover en genindførelse af BoligJobordningen skal den nye regering arbejde for at gøre det mere attraktivt at tage en erhvervsuddannelse, siger direktør Lars Storr-Hansen.

»En vigtig opgave bliver at få skabt en anden uddannelseskultur, hvor der kommer større respekt og anseelse i forhold til erhvervsuddannelserne, som er af vital betydning for vækst og fremgang i de producerende erhverv – ikke mindst bygge- og anlægsbranchen,« siger han.

Håndværkerfradraget blev aflivet 1. januar 2015, da den nu afgående regering ikke vil forlænge ordningens levetid.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.