Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danmark vil støtte nødstedte syrere med 200 millioner kroner

Udviklingsminister Rasmus Helveg Petersen har afsat 200 millioner kroner til nødstedte syrere.

KUWAIT: Onsdag mødes repræsentanter og ministre fra 69 lande og 24 internationale interesseorganisationer i Kuwait til en donorkonference til fordel for katastrofen i Syrien.

Her vil den danske udviklingsminister, Rasmus Helveg Petersen (R), love, at Danmark i 2014 vil støtte nødlidende syrere med 200 millioner kroner.

»Vi vil i dag sende et meget stærkt signal til verden om, at vi danskere bekymrer os om de millioner af familier og børn, der nu lider nød på tærsklen til Europa. Dem vil vi gå forrest for at hjælpe - først og fremmest fordi de er i voldsom nød. Men også fordi det i meget høj grad er i Danmarks interesse at forhindre, at konflikten spreder sig med øget flygtningepres på Europa og Danmark til følge,« lyder fra Rasmus Helveg Petersen i en pressemeddelelse.

Den humanitære krise i Syrien er efter knap tre år med borgerkrig så alvorlig, at FN har bedt verdenssamfundet om det største beløb til nødhjælp nogensinde: 35 milliarder danske kroner.

Appellen bygger på FNs vurderinger af behovet for nødhjælp til syrere i løbet af året. Omkring 12,5 milliarder kroner skal ifølge FN gå til at hjælpe 9,3 millioner nødstedte inde i Syrien, mens 22,8 milliarder kroner skal gå til at hjælpe de knap 2,5 millioner syriske flygtninge i Syriens nabolande.

»Konflikten i Syrien er den værste humanitære katastrofe i flere årtier. Det er en helt ubegribelig stor katastrofe for millioner af mennesker, der vil være helt prisgivet uden verdenssamfundets hjælp. Der er hårdt brug for at vi rige lande løfter opgaven i flok, og det vil jeg kæmpe for,« lyder det fra Rasmus Helveg Petersen.

Ifølge ministeren er de 200 millioner kroner finansieret inden for rammen af den samlede danske udviklingsbistand for 2014.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.