Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danmark vil ind i den globale kamp for kvinders ret

Når der næste gang er valg til FN's Kvindekommission, vil Danmark være en af kandidaterne, oplyser ministre.

Danmark stiller op til at blive valgt ind i FNs Kvindekommission fra 2020 og fire år frem.
Danmark stiller op til at blive valgt ind i FNs Kvindekommission fra 2020 og fire år frem.

Den globale kamp for kvinders rettigheder har brug for Danmarks stemme.

Derfor stiller Danmark op til at blive valgt ind i FNs Kvindekommission fra 2020 og fire år frem. Valget finder sted i april 2019.

Det oplyser ligestillingsminister Karen Ellemann (V) og minister for udviklingsarbejde Ulla Tørnæs (V) i en pressemeddelelse.

»Kvindekommissionen er en af verdens vigtigste værdipolitiske kamppladser for kvinders og pigers rettigheder,« siger Karen Ellemann.

»Det er her, man kan flytte dagsordenen i diskussioner med lande, som vi bestemt ikke er enige med, men som der ikke desto mindre er brug for at krydse klinger med, når det kommer til kvinders rettigheder,« siger hun.

Det er helt naturligt, at Danmark forsøger at blive en del af kommissionen, siger Ulla Tørnæs.

For selv om det er en dansk mærkesag, at kvinder kan bestemme over deres egen krop, så bliver den ret udfordret i mange lande.

»Nu også med den amerikanske beslutning om at genindføre Global Gag Rule, som fratager organisationer, der ikke tager aktivt afstand fra abort, amerikansk støtte,« siger Ulla Tørnæs.

Det er endnu uvist, om der bliver tale om kampvalg.

Indtil videre er det foruden Danmark kun Schweiz, der har anmeldt sit kandidatur til den ene af de to pladser, der er reserveret til den vesteuropæiske gruppe, Weog.

Medlemskabet af kvindekommissionen giver stemmeret, når der skal vedtages resolutioner.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.