Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danmark vil dræbe Islamisk Stats propagandamaskine

Regeringen vil støtte uddannelse af journalister i Mellemøsten for at sprede sandheden om Islamisk Stat.

Arkivfoto
Arkivfoto

Den militære indsats i Syrien og Irak kan ikke stå alene, hvis Islamisk Stat skal bekæmpes. Kampen mod den ekstremistiske organisation skal også kæmpes med ord, og det skal Danmark hjælpe med.

Udenrigsminister Kristian Jensen (V) vil støtte de frie stemmer og den kritiske journalistik i Mellemøsten som et modsvar til Islamisk Stats egen propaganda.

Det fortæller han i et interview med Ritzau.

- Sagen er jo, at Isil (Islamisk Stat, red.) ikke bare er en militær struktur. Det er også en ideologi, det er en tankegang, det er en fortælling, siger Kristian Jensen.

- De har en særlig propagandamaskine, som man modvilligt er nødt til at have respekt for. De er rigtig gode til at sende beskeder ud, bruge sociale medier og tegne et billede af, at de er en succesfuld organisation. Vi er nødt til at tegne det modsatte billede.

Regeringen er klar til at give støttemidler til dem, der vil dokumentere Islamisk Stats gerninger. For beretninger om Islamisk Stat skal udbredes både i Vesten og Mellemøsten - også til dem, der ikke har adgang til den frie presse.

- Vi er nødt til at komme ud til dem på andre måder. Gennem sociale medier. Gennem lokale stemmer, siger Kristian Jensen.

- Jeg tror, det bedste ord er antipropaganda.

Støtten fra Danmark kan gå til folk i lokalmiljøerne, som mangler det nødvendige udstyr eller de rette kanaler til at fortælle historierne om tilværelsen, hvor Islamisk Stat er.

Og til at uddanne journalister i Irak og Syrien i kritisk journalistik og moderne massekommunikation, forklarer udenrigsministeren.

Antipropaganda i Mellemøsten er blot et af flere eksempler på civile indsatser, som regeringen vil sætte i gang i Syrien og Irak.

De bløde våben skal supplere den militære indsats, som allerede er planlagt.

Et flertal i Folketinget er parat til at bruge 300 millioner kroner på at indsætte syv kampfly og en styrke på i alt 400 mand i Irak og Syrien senere i år.

Det militære bidrag mod Islamisk Stat ventes at blive endeligt vedtaget tirsdag.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.