Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danmark sender flere penge til Boko Harams ofre

Over ti millioner mennesker i Nigeria anslås at have behov for hjælp. Danmark giver 20 millioner til Unicef.

En mor og hendes barn får hjælp på en Unicef-klinik nær en lejr for internt fordrevne fra konflikten med Boko Haram. Mange mangler mad, rent vand og lægehjælp. Arkivfoto. Scanpix/Florian Plaucheur
En mor og hendes barn får hjælp på en Unicef-klinik nær en lejr for internt fordrevne fra konflikten med Boko Haram. Mange mangler mad, rent vand og lægehjælp. Arkivfoto. Scanpix/Florian Plaucheur

Danmark bevilger 20 millioner kroner til Unicefs indsats for at hjælpe børn og tidligere børnesoldater, der er flygtet fra den ekstremistiske islamistgruppe Boko Haram.

Det vil udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) meddele på en donorkonference, der afholdes fredag i Oslo, oplyser hun i en pressemeddelelse.

Hun betegner omfanget af den humanitære krise i området som meget alvorligt.

- Landene har ikke mulighed for at tage sig af de mange mennesker, der er flygtet og fordrevet på grund af konflikten med Boko Haram, udtaler Ulla Tørnæs.

Det danske bidrag til Unicef går blandt andet til behandling af underernærede børn, adgang til drikkevand og uddannelse samt reintegration af børnesoldater.

Over ti millioner mennesker anslås ifølge Udenrigsministeriet at have behov for hjælp, ikke mindst på grund af alvorlig fødevareusikkerhed og ustabilitet skabt af blandt andet Boko Haram.

- Det er en humanitær tragedie, der ikke må glemmes af det internationale samfund, siger Ulla Tørnæs i ministeriets pressemeddelelse.

De 20 millioner kroner kommer fra de humanitære midler i udviklingsbistanden. Sidste år gav Danmark i alt 31,6 millioner kroner i bistand til ofrene for Boko Haram.

Boko Haram har skabt frygt og rædsel i Afrikas mest folkerige land, Nigeria, gennem en række bombeangreb, massakrer og massebortførelser af piger og unge kvinder gennem flere år.

Boko Harams erklærede mål er ifølge BBC at vælte regeringen i landet og skabe en islamisk stat.

Gruppen indledte sine angreb i 2009. Navnet Boko Haram betyder "vestlig uddannelse er forbudt" på hausa, der er det officielle sprog i det nordlige Nigeria.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.