Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danmark kåret til verdens bedste klimaforkæmper

Der er ingen over Danmark, når det kommer til indsatsen for at skåne og bevare klimaet. Det konkluderer en ny rapport, som præsenteres mandag på COP18 i Doha i Qatar.

Målt på CO2-udledning, vedvarende energi, energieffektivitet og klimavenlig politik, så er ingen bedre end Danmark.

Det konkluderer Climate Change Performance Index, der har rangeret landenes indsats for at skåne klimaet ud fra netop de parametre.

Rapporten er udarbejdet i samarbejde med Germanwatch og bliver offentliggjort under klimatopmødet COP18 i Doha i Qatar mandag.

Danmark scorer 72,61 point ud af 100 mulige og indtager førstepladsen et mulehår foran svenskerne, der henviser Portugal til tredjepladsen.

Verdensnaturfonden WWF, miljøorganisationen NOAH og Det Økologiske Råd har sammen stået for en vurdering af den danske politiske klimaindsats. Sidstnævnte begrunder blandt andet Danmarks topplacering med energiaftalen fra marts, som »fik bred opbakning både på Christiansborg og i samfundet som helhed«.

- Verden har brug for lande, der kan fungere som forbilleder på, hvordan man omstiller et helt samfund til vedvarende energi med en høj grad af energieffektivitet. Sådan et foregangsland er Danmark. Vi demonstrer i praksis, at det er både muligt og økonomisk bæredygtigt at omstille energiforsyningen, siger klima- og energimedarbejder i Det Økologiske Råd Søren Dyck-Madsen, der selv er på plads til kåringen i Doha.

Det samme er WWF, der mener, at energiaftalen allerede har givet konkrete resultater.

- Nu bliver udfordringen at fortsætte den gode udvikling, så vi kommer videre med en ambitiøs indsats for at reducere udledningerne fra transportsektoren og landbruget, siger Hanne Jersild, der er seniorrådgiver for klima og energi i WWF i en pressemeddelelse.

Saudi-Arabien, Iran og Kazakhstan indtager de tre nederste pladser på listen, mens Canada er fjerdesidst.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.