Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danmark jagter vækst med nye centre i udlandet

Med såkaldte innovationscentre i Sydkorea, Brasilien og Indien skal Danmark tiltrække ny viden og styrke eksporten, siger ministre.

I løbet af det kommende år vil Danmark åbne tre nye innovationscentre ude i verden, der skal hjælpe de danske virksomheder på et stadig mere globalt marked samt øge vores eksport til udlandet. Det oplyser Udenrigsministeriet.

De nye innovationscentre bliver placeret i byerne Seoul, São Paulo og Bangalore, og dermed fordobler regeringen antallet af internationale innovationscentre. I forvejen ligger der således centre i Silicon Valley, Shanghai og München.

- For en lille, åben økonomi som den danske er det afgørende at være til stede lokalt i verdens førende forsknings-, uddannelses- og innovationsmiljøer, forklarer uddannelsesminister Morten Østergård (R) i en pressemeddelelse.

- De nye centre i Sydkorea, Brasilien og Indien skal tiltrække ny viden, talenter og investeringer samt styrke eksport og konkurrenceevne til gavn for vækst og beskæftigelse i Danmark, uddyber han.

Handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr (SF) understreger, at innovationscentrene vil gavne de danske virksomheder på nye og centrale vækstmarkeder.

- Vores virksomheder får via centrene adgang til at lave partnerskaber i internationale innovationsmiljøer. Gennem viden gør vi danske virksomheder mere konkurrencedygtige og hjælper dem med at udvikle løsninger til vækstmarkederne, forklarer hun.

De nye innovationscentre bliver etableret løbende i 2013 i et samarbejde mellem Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelse og Udenrigsministeriet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.