Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danmark godtager hovedparten af FN's menneskeretskritik

På 199 områder kan Danmark forbedre sig, mener FN. De 120 punkter er Danmark enig i.

Udenrigsminister Kristian Jensen (V) erkender, at Danmark kan blive bedre til at overholde menneskerettigheder.
Udenrigsminister Kristian Jensen (V) erkender, at Danmark kan blive bedre til at overholde menneskerettigheder.

København: Da udenrigsminister Kristian Jensen (V) i januar på Danmarks vegne skulle stå skoleret over for FN's Menneskerettighedsråd i Genève skete det på et bagtæppe af massiv international opmærksomhed om det, der er blevet døbt "smykkeloven".

Racisme, flygtningestrøm og asylstramninger var nogle af de mest centrale punkter under eksaminationen, som dog kom vidt omkring og blandt andet også berørte et menneskerettighedsinstitut på Færøerne og anti-mobning.

Nu har den danske regering taget stilling til de i alt 199 anbefalinger, FN-rådet kom med. De 120 af dem kan Danmark uden videre tilslutte sig, oplyser Udenrigsministeriet.

14 er delvist accepteret.

- I Genève havde jeg på regeringens vegne en god og ret direkte dialog med de mange lande, der deltog i eksaminationen og gav Danmark anbefalinger, siger Kristian Jensen i en pressemeddelelse om anbefalingerne.

- Jeg gjorde det klart, at menneskerettighederne står stærkt i Danmark, men det er min ambition altid at gøre tingene endnu bedre. Det er jo det, hele UPR-processen handler om - for Danmark og for alle de lande, som vi giver anbefalinger.

Blandt de anbefalinger fra FN, som Danmark tilslutter sig, er en bekymring over kvaliteten af tolkning.

Danmark lover også, at der vil blive givet dispensation fra tre års ventetid på familiesammenføring i de sager, hvor Danmarks internationale forpligtelser tilsiger det.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.