Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danmark giver millionhjælp til Boko Harams ofre

Gennem Røde Kors og FN sender Danmark nu 12,5 millioner kroner af sted til ofrene for den kraftigt forværrede humanitære situation i Nigeria og nabolandene.

Som følge af den ekstremistiske gruppe Boko Harams angreb på civilbefolkningen i det nordlige Nigeria sender Danmark nu 12,5 millioner kroner af sted til støtte for de mange ofre.

De voldsomme angreb har blandt andet forårsaget massive fordrivelser fra landdistrikter til hovedbyer i det nordøstlige område og til nabolandene Niger, Tchad og Cameroun.

Og ofrene har hårdt brug for hjælp, fastslår handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S):

»Vi skal vise vores solidaritet med de ramte familier og bidrage til, at de får mad, tøj, husly og mulighed for at komme igennem krisen. Nødhjælpsarbejderne i Røde Kors og FN gør et fantastisk stykke arbejde, som vi godt kan være stolte over at bakke op om. Det er fuldstændigt uacceptabelt, hvad der foregår, og det er vigtigt, at det internationale samfund står klar til at hjælpe i denne alvorlige situation,« udtaler Mogens Jensen i en pressemeddelelse.

FN vurderer, at der er omkring 1,5 millioner internt fordrevne i Nigeria. Der er dog usikkerhed om tallene, da de fordrevne både huses i lejre og blandt lokalbefolkningen.

Tidligere torsdag viste satellitbilleder to byer i det nordlige Nigeria, som er forvandlet til ruinhobe. Amnesty International vurderer, at Boko Haram udraderede de to byer i et blodigt angreb i begyndelsen af januar.

Billederne viser ifølge BBC, at mindst 3.700 bygninger i de to byer Baga og Doron Baga er blevet forvandlet til ruiner.

Dødstallet er stadig ikke kendt, men tidligere har der ud fra vidneudsagn været nævnt, at op mod 2.000 kan være blevet dræbt.

Den ineffektive nigerianske hær har med jævne mellemrum forsøgt at trænge Boko Haram tilbage. I stedet kontrollerer bevægelsen i dag et areal på størrelse med Belgien. Terrorbevægelsen kæmper for at omdanne hele det nordlige Nigeria til en islamisk stat.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.