Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danmark giver 15 millioner til indespærrede flygtninge

Kronprinsesse Mary og udviklingsminister Rasmus Helveg Petersen havde 15 millioner kroner med i bagagen på turen til Myanmar.

Den danske regering har besluttet at give 15 millioner kroner til FNs indsats for at hjælpe de mange tusinde flygtninge, der er fanget i Rakhine-staten i Myanmar. Det oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Den ekstra bevilling bliver annonceret i forbindelse med Kronprinsesse Mary og udviklingsminister Rasmus Helveg Petersens (R) officielle besøg i det vestlige hjørne af Myanmar, hvor voldelige sammenstød mellem buddhister og muslimer har tvunget 140.000 på flugt. Mange af de internt fordrevne tør ikke at forlade flygtningelejrene af frygt for ny vold, eller fordi myndighederne ikke vil lade dem slippe ud.

»Det er en dybt ulykkelig situation for de mange mennesker i lejrene, der lever under kummerlige forhold, og som jeg besøgte sammen med Kronprinsessen. Vores ekstra bidrag går til at forbedre forholdene - og besøget er med til at sætte fokus på problemerne,« siger Rasmus Helveg Petersen.

Udviklingsministeren mener, at den positive udvikling med demokratiske reformer i landet har fjernet fokus fra de etniske og religiøse konflikter.

» Situationen for de muslimske rohingyaer i flygtningelejrene er håbløs. Kronprinsessen og jeg talte med en kvinde, der havde mistet alt. Hun var blevet jaget ud af sin brændende landsby uden andet end det tøj, hun havde på. Disse folk lever under meget vanskelige forhold i lejre, de ikke må forlade - og regeringen gør reelt ikke noget for at løse konflikten,« siger Rasmus Helveg Petersen.

FNs Flygtningehøjkommissariatet (UNHCR), som har fået de 15 millioner fra Danmark, samarbejder blandt andet med Dansk Flygtningehjælp, som Kronprinsesse Mary er protektor for.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.