Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danmark fører klimakamp sammen med storbyer

Danmark fører klimafaklen videre, mens andre vælger at stå udenfor, siger klimaministeren.

Arkivfoto. Danmark fører klimafaklen videre, mens andre vælger at stå udenfor, siger klimaministeren.
Arkivfoto. Danmark fører klimafaklen videre, mens andre vælger at stå udenfor, siger klimaministeren.

Danmark tager førertrøjen i klimakampen, selv om USA's præsident, Donald Trump er imod.

Onsdag lancerer statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) det globale klimainitiativ P4G ved FN's Generalforsamling i New York.

Det oplyser klimaminister Lars Christian Lilleholt (V).

»Danmark fører klimafaklen videre, mens andre, herunder den amerikanske præsident, har valgt at stå udenfor. Danmark viser et stort internationalt lederskab på klimaområdet,« mener klimaministeren.

Initiativet skal fremme løsninger på FN's 17 verdensmål og klimaaftalen fra Paris.

»Der bliver et meget stort klimamøde i november 2018 i København. Og så er Danmark og Sverige værter for et stort energi- og klimamøde i maj 2018. Her er København en helt central aktør,« siger Lars Christian Lilleholt.

Han besøger i efteråret en række amerikanske storbyer. De går imod Trump i klimasagen. Det gælder Chicago, Houston, Los Angeles, San Francisco og New York.

»I oktober besøger jeg i USA en række delstater og byer, som er med i initiativet. I april rejser jeg til Kina for at følge op på den kinesiske energiministers besøg her i september,« siger Lars Christian Lilleholt.

Danmark står bag P4G, som også tæller Chile, Etiopien, Kenya, Mexico, Sydkorea og Vietnam.

Chiles præsident, Michelle Bachelet, er med til at lancere udspillet. Det støttes af Kina, Colombia og Indonesien samt af C40-netværket med 91 globale storbyer. De tegner sig for en fjerdedel af verdens bnp.

Danske virksomheder som Vestas, Danfoss, Grundfos og Novozymes er i høj kurs, påpeger klimaministeren.

»Der er en stjerneparade af danske virksomheder, som kan byde ind med løsninger. En række store virksomheder står meget stærkt på den internationale scene,« siger Lars Chr. Lilleholt.

»Men der er også en lang række små og mellemstore danske virksomheder, som virkelig kan noget med grøn omstilling.«

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.