Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danmark får sin første tech-ambassadør i Silicon Valley

Casper Klynge, der er ambassadør i Indonesien, bliver den første ambassadør for teknologi og digitalisering.

Casper Klynge bliver Danmarks nye ambassadør for teknologi og digitalisering.
Casper Klynge bliver Danmarks nye ambassadør for teknologi og digitalisering.

Som noget nyt får Danmark nu en ambassadør for teknologi og digitalisering.

Det bliver den nuværende ambassadør i Indonesien, Casper Klynge, der skal arbejde på at styrke Danmarks internationale it-netværk.

Det sker med base i Silicon Valley i USA, men med hele verden som arbejdsplads.

Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) glæder sig over, at Danmark på den måde kan positionere sig endnu bedre på dette område.

»Det er afgørende for Danmark, at vi positionerer os bedst muligt i forhold til den hastige teknologiske udvikling i disse år.«

»Teknologiudviklingen og digitaliseringen er i sin natur global og den har enorm indflydelse på alle grene af vores samfund.«

»Med tech-ambassadøren i spidsen skal vi opdyrke en tættere dialog med et bredt spektrum af tech-aktører virksomheder, forskningsinstitutioner, lande, byer, myndigheder og organisationer,« siger han i en kommentar til udnævnelsen på Udenrigsministeriets hjemmeside.

43-årige Casper Klynge har før ambassadørjobbet i Indonesien været dansk ambassadør på Cypern.

Han har før det arbejdet mere end ti år i Udenrigsministeriet, ligesom han har engageret sig i digitaliseringsdagsordenen tidligere.

Han tiltræder den nye stilling efter sommerferien og vil foruden kontoret i Californien også blive støttet af et sekretariat i København.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.