Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danmark får kommandoen for Nato-flåde i Nordatlanten

Den øgede optrapning fra russisk side gør, at dansk tilstedeværelse i Østersøen er mere tiltrængt.

Fra næste år får Danmark den øverste kommando over den store NATO-flåde i Nordatlanten, SNMG1.
Fra næste år får Danmark den øverste kommando over den store NATO-flåde i Nordatlanten, SNMG1.

Fra årsskiftet bliver Danmark med søværnet i spidsen øverstkommanderende for en af Natos to stående flåder - nemlig Natos flåde i Nordatlanten, der også kaldes SNMG1

Dermed skal søværnet i spil i et område, der får større bevågenhed og fokus fra Nato-landene.

Det siger forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen til DR Nyheder i forbindelse med et besøg på fregatten Peter Willemoes, der netop nu er en del af kampen mod Islamisk Stat som del af den amerikanske hangarskibsgruppe i Den Persiske Golf.

- Østersøen bliver et mere og mere vigtigt område med den russiske optrapning. Der kan vi jo se, at vi får brug for en mere kraftig tilstedeværelse i vores egen region, siger forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen til DR Nyheder.

Det er blandt andet den øgede russiske tilstedeværelse langs grænserne til de baltiske lande og Polen samt en opgradering af landets missilsystemer i enklaven Kaliningrad, der får Nato til at øge sit fokus på Østersøen samt den nordlige del af Atlanterhavet, hvor den russiske flåde også sejler.

Østersøen er en del af det område, som flådegruppen skal dække. Men som oftest befinder reaktionsstyrken sig i den østlige del af Atlanterhavet.

Det øger sikkerhedsrisikoen for Danmark, siger forsvarsministeren.

- Vi ser en militær opbygning på grænsen til de baltiske lande og til Polen. Det er vigtigt, at vi er synligt til stede, så man ved, at det er fyldt med konsekvenser, hvis man skulle få en idé om at provokere, siger Claus Hjort Frederiksen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.