Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danmark digitaliserer sig for langsomt: Nu skal der fart på

Der er mange milliarder at hente, hvis Danmark bliver bedre og hurtigere til at omstille sig digitalt.

Dansk Metal i København SV, tirsdag den 9. maj, 2017 klokken 11.00. Claus Jensen, Brian Mikkelsen Søren Pind ogNiels B. Christiansen. Digitalt Vækstpanel kommer tirsdag med sine anbefalinger til den digitale omstilling i Danmark og dansk erhvervsliv.
Dansk Metal i København SV, tirsdag den 9. maj, 2017 klokken 11.00. Claus Jensen, Brian Mikkelsen Søren Pind ogNiels B. Christiansen. Digitalt Vækstpanel kommer tirsdag med sine anbefalinger til den digitale omstilling i Danmark og dansk erhvervsliv.

Danmark står godt i den digitale verden.

Men det går for langsomt med at omstille samfundet til at imødekomme den digitale udfordring, der snart vil ændre samfundet markant.

Det siger formand for Digitalt Vækstpanel og koncernchef i Danfoss Niels B. Christiansen.

Han fremlægger tirsdag formiddag 33 anbefalinger til regeringen for den digitale transformation.

»Der er kæmpestore muligheder, der er gevinster både for borgere, erhvervsliv og samfund. Men der er også ting, der kan føre til usikkerhed, der er en masse ændringer, der kan ske. Der er job, der vil blive ændret.«

»Vi står godt, men den hastighed, hvormed vi digitaliserer os, er for lav,« siger han.

Der lægges op til en transformation af det digitale samfund i dag, og det er vigtigt, at Christiansborg også forstår, at det er vigtigt at handle hurtigt, hvis Danmark skal nå at følge med.

Det siger erhvervs- og vækstminister Brian Mikkelsen (K) ved præsentationen.

»Det er vigtigt at handle hurtigt. Hvis vi ikke gør noget, er det ensbetydende med, at vi sakker bagud.«

»Vi skal gøre det lettere at implementere tingene, så vi ikke står i en ny Uber-situation,« siger Brian Mikkelsen.

Panelets 33 anbefalinger handler blandt andet om, hvordan det offentlige kan understøtte et løft af erhvervslivets digitale omstilling.

Der er ifølge anbefalingerne behov for et mere ambitiøst fokus på digitale kompetencer helt fra folkeskolen og op til voksen- og efteruddannelse.

Blandt andet foreslår panelet, der består af en række virksomhedschefer, at skolebørn skal lære at kode og skabe digitale løsninger, så Danmark kan lægge sig forrest i feltet.

Anbefalingerne vil indgå i flere udspil, som regeringen barsler med til efteråret.

Her vil de indgå i en samlet digitaliseringsstrategi samt et forsknings- og innovationspolitisk udspil.

Det siger uddannelsesminister- og forskningsminister Søren Pind (V) ved fremlæggelsen.

»Det er vigtige og centrale anbefalinger, som vil indgå i det spil, der nu går i gang, for at se hvad vi kan få igennem,« siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.