Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dan Jørgensen vil fordoble straffe for dyremishandling

Antallet af sager om grov dyremishandling er stigende, og derfor vil fødevareministeren nu have markant hårdere straffe på området.

Den er gal med proportionerne i den måde, vi straffer dyremishandling på i Danmark i dag.

Det mener fødevareminister Dan Jørgensen (S), der nu vil undersøge, hvordan og hvor meget man kan hæve straffene for personer, der groft mishandler dyr.

Ministerens reaktion kommer på baggrund af, at dyreværnsorganisationer i tirsdagens metroxpress beretter om, at antallet af sager om dyremishandling har været kraftigt stigende de seneste år.

»At få bøder på få tusinde kroner for virkelig groft at behandle dyr dårligt er ikke i orden. At man kan mishandle dyr og så dagen efter gå ud og købe sig et nyt, synes jeg, heller ikke er i orden,« siger Dan Jørgensen, der ønsker markant strengere straffe.

»For min skyld kunne man godt fordoble straffene,« fastslår han.

Fødevareministeren vil nu drøfte med Rigsadvokaten, Justitsministeriet og Folketingets partier, hvordan det konkret kan gøres.

Selv ser han muligheden for en højere strafferamme på tre områder:

For det første kan bødeniveauet hæves. I dag ligger normalbøden på omkring 5.000 kroner, første gang man mishandler et dyr, og på 7.500 kroner hvis man gør det igen.

For det andet bør fængselsstraffene også være længere end de 30 dage, som i dag er den normale fængselsstraf for virkelig grov mishandling.

Derudover mener Dan Jørgensen, at det også skal være lettere at frakende folk retten til at have dyr.

»Der skal selvfølgelig være proportioner i, hvad det er for en forbrydelse, man begår, hvor alvorlig den er, og hvilken straf man så får. Desuden håber jeg også, at det kan få en præventiv effekt, hvis vi hæver de her strafniveauer,« siger fødevareministeren.

Dan Jørgensen fortæller, at han straks vil sætte processen i gang, så det kan gennemføres så hurtigt som muligt.

Hos Dyrenes Beskyttelse havde ifølge metroxpress man sidste år 3.069 sager, hvilket er en tredobling på fem år.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.