Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dan Jørgensen: Ingen krise hos S efter asylpakke

S splittes ikke om stram asylpolitik ligesom V efter Jens Rohdes exit, siger udlændingeordfører Dan Jørgensen.

København: Socialdemokraterne kommer ikke til at miste et vigtigt medlem, som det skete hos Venstre efter interne uenigheder om asylpolitikken.

Det siger Socialdemokratiets udlændingeordfører, Dan Jørgensen.

Tidligere minister Mette Gjerskov (S) har onsdag meddelt på sin Facebookside, at hun stemmer nej til regeringens asylpakke og dermed går imod Socialdemokraternes partilinje.

Samtidig har folketingsmedlemmerne Yildiz Akdogan (S) og Daniel Toft Jakobsen (S) udtrykt en vaklen over for lovforslaget.

Men det får ikke Dan Jørgensen til at frygte en krise i partiet.

- Vi er et stort parti, og der et højt til loftet. Det er en svær situation. Derfor tager vi ekstraordinære forhold i brug. Det er ikke mærkeligt, at nogle har en divergerende holdning, siger Dan Jørgensen.

- Det skal man passe på at blæse op til nogen krise. Der er en bred opbakning i folketingsgruppen til den linje, jeg skal forhandle i dag (onsdag, red.).

Spørgsmål: Kan Socialdemokraterne opleve samme reaktion på asylpolitikken som Venstre, hvor Jens Rohde har forladt partiet?

- Nej. Jeg opfatter det som en bred opbakning, men selvfølgelig med navngivne kritikere. På svære spørgsmål vil der i ekstraordinære situationer være en intern diskussion i stort set alle partier, siger Dan Jørgensen.

Han vi ikke sige, at Socialdemokratiet fører "den nødvendige politik", som tidligere finansminister Bjarne Corydon har udtalt.

- Hvis vi ikke får strammet, frygter vi, at antallet af asylansøgere stiger markant, siger Dan Jørgensen.

Socialdemokraterne har krævet, at asylansøgere kan arbejdere uden for centre, ligesom smykker med affektionsværdi ikke må konfiskeres.

Det er led i regeringens asylpakke, som Folketinget førstebehandler onsdag.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.