Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Daglige asyltal rammer en ny bund

Kun 11 personer er registreret som asylansøgere onsdag, viser den daglige opgørelse.

Kun 11 mennesker søgte asyl i Danmark onsdag.
Kun 11 mennesker søgte asyl i Danmark onsdag.

Der er kun registreret 11 asylansøgninger i Danmark onsdag, viser den daglige opgørelse fra Udlændinge-, Integrations og Boligministeriet.

Tallene for de foregående dage er opjusteret, så der nu er registreret 64 asylansøgninger for tirsdag og 59 mandag, hvor det i den første opgørelse hed henholdsvis 33 og 42.

Dermed fortsætter antallet af personer, der søger om asyl i Danmark, med at ligge lavere end i de første dage, efter at regeringen indførte den midlertidige grænsekontrol 4. januar.

På de første tre dage med grænsekontrol var antallet af asylansøgere henholdsvis 108, 158 og 130. Siden er antallet faldet markant til mellem 70 og 41 i de reviderede opgørelser.

Kigger man nærmere på asylansøgernes nationaliteter for i år, er syrerne den største enkeltnationalitet efterfulgt af afghanere og irakere. Der er dog også en stor gruppe af øvrige nationaliteter.

Den danske midlertidige stikprøvekontrol ved den dansk-tyske grænse blev indført i foreløbig ti dage fra mandag 4. januar klokken 12.

Onsdag oplyste Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet, at grænsekontrollen bliver forlænget i 20 dage.

Regeringen vurderer, at der fortsat er risiko for, at et stort antal illegale udlændinge ophober sig i Danmark, fremgår det af en pressemeddelelse fra ministeriet.

- Det er ikke noget, vi gør med glæde, for både den svenske og den danske grænsekontrol hæmmer den frie bevægelighed, som vi i fællesskab har arbejdet hen imod i mange år i Europa, udtalte udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) onsdag.

- Men vi er i regeringen nødt til at reagere på denne helt ekstraordinære situation, og vi gør, hvad vi vurderer, er nødvendigt for at sikre den offentlige orden og sikkerhed i Danmark.

Regeringen forventer, at der i år vil komme 25.000 asylansøgere til Danmark.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.