Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Da Kristian Thulesen Dahl blev til Pytmand

Statsministeren introducerede under Folketingets åbningsdebat en ny figur på Christiansborg. Pyt med det hele.

Åbningsdebat i Folketingssalen torsdag d.4.oktober 2012. Her ses Kristian Thulesen Dahl på talerstolen.
Åbningsdebat i Folketingssalen torsdag d.4.oktober 2012. Her ses Kristian Thulesen Dahl på talerstolen.

Normalt hedder Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl. Men han fik et andet tilnavn af statsminister Helle Thorning (S) sent torsdag aften under Folketingets maratonforestilling af en åbningsdebat.

- Nogle gange når jeg hører Kristian Thulesen Dahl tale, kommer jeg til at tænke på en udsendelse for nogle år siden på DR 2, der hed »Fjernsyn for voksne«. Her var der en rigtig skæg figur, som hed Pytmand. Uanset hvordan det gik, sagde han altid: »Pyt med det«. Der er noget Pytmand over hr. Kristian Thulesen Dahl, sagde statsministeren.

Pyt med det

Politikerne i Folketingssalen trak på deres smilebånd og grinede. Selv Thulesen Dahl. Thorning fortsatte.

- Kristian Thulesen Dahl siger pyt med, at hundredtusindvis af job er afhængige af Europa. Pyt med, at vores sikkerhed er afhængig af Europa. Pyt med, at Danmark har opnået ekstra velstand og velfærd med sit medlemskab. Pyt med det hele, sagde Thorning i den lange Pytmand-køre, der endte med en opfordring til Dansk Folkeparti.

- Jeg kan godt blive lidt i tvivl om, hvorvidt partiet egentlig stadig mener, at Danmark skal være medlem af EU, og hvis det er tilfældet, synes jeg, at man skal sige det.

Efterfølgende fik Kristian Thulesen Dahl ordet.

- Jeg skal med det samme sige, at jeg skylder statsministeren en stor tak. Jeg synes, at det er en fantastisk ære at blive udnævnt til Pytmand. Han var jo en superhelt, som altid beroligede folk i frygt, svarede Thulesen Dahl og undgik dermed at besvare Thornings spørgsmål om Dansk Folkepartis holdning til det danske medlemskab.

Den originale Pytmand blev oprindeligt spillet af satirikeren Oliver Zahle i tv-serien »Fjernsyn for voksne«, som blandt andre også havde Søren Fauli og Alberte Winding på rollelisten. Pytmand var iklædt en superheltedragt i Supermand-design, men med et stort »P« på maven i stedet for et »S«.

Åbningsdebatten er traditionelt en af årets længste i Folketinget. Torsdagens debat varede 13 timer og seks minutter.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.