Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DA: Hårdt brug for reformer på arbejdsmarkedet

Arbejdsgiverne glæder sig over, at Venstre vil diskutere Danmarks konkurrenceevne. Lønnen regulerer sig selv, men overførslerne skal ned, mener DAs direktør.

Arbejdsgivernes administrerende direktør, Jørn Neergaard Larsen.
Arbejdsgivernes administrerende direktør, Jørn Neergaard Larsen.

De høje danske lønninger svækker vores konkurrenceevne i forhold til nabolandene Tyskland og Sverige. Den udmelding fra Venstres Claus Hjort Frederiksen vækker genklang i Dansk Arbejdsgiverforening (DA), hvor man er helt enig i den tidligere finansministers ønske om at give danske virksomheder bedre mulighed for at konkurrere på det internationale marked.

Arbejdsgivernes administrerende direktør, Jørn Neergaard Larsen, mener dog, at lønniveauet vil regulere sig selv i forhold til markedet. Der er i langt højere grad brug for omfattende reformer af arbejdsmarkedet og ikke mindst overførselspolitikken.

- Danmark har et højt lønniveau, men alligevel har vi 800.000 borgere, der lever af offentlige overførsler. Det er et udtryk for, at vi har indrettet os på en måde, hvor den offentlige forsørgelse er så høj, at det alligevel ikke kan betale sig at tage et arbejde til de mindste lønsatser, siger DA-direktøren, der mener, at danske politikere bør lade sig inspirere af svenskerne.

- I Sverige har man evnet at gennemføre reformer, der skaber et bedre samspil mellem offentlig forsørgelse og lønninger. Samtidig med at man har sænket skatten på lønindkomster, så derfor er Sverige langt bedre rustet konkurrencemæssigt end Danmark, siger Jørn Neergaard Larsen.

Han slår fast, at Danmark bliver nødt til at forholde sig til situationen i nabolandene.

- Det nytter ikke noget at lægge vores naboer for had og anklage dem for social dumping. Situationen er den, at vi mister arbejdspladser. Derfor er vi nødt til at se på strukturelle mekanismer og yderligere reformer, så det kan betale sig at arbejde til de laveste lønninger. Den store offentlige sektor skal også gøres mere effektiv, så man kan gennemføre yderligere skattelettelser og booste velstandsudviklingen, siger Jørn Neergaard Larsen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.