Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Corydon vil fremme god arbejdsgiveradfærd

Finansminister Bjarne Corydon vil efter forårets konflikt på lærerområdet nu »fremme god arbejdsgiveradfærd« i den offentlige sektor. Kommunerne undrer sig, fagforeningerne er bekymrede.

Samtlige ledere i den offentlige sektor skal i de kommende år have fokus på at »fremme god arbejdsgiveradfærd«, mener finansminister Bjarne Corydon (S) ifølge Information.

De offentlige ledere er ifølge finansministeren altafgørende for, at regeringen kan få succes med at opnå de forventede effekter af regeringens mange reformer - af blandt andet folkeskolen og kontanthjælpen.

»Vi kan diskutere reformer, vi kan diskutere økonomiske rammer og styringsmæssige paradigmer, men der er ingen tvivl om, at en nøglefaktor for, at alt, hvad vi taler om, lykkes, er, at der er god ledelse i den offentlige sektor. De offentlige ledere skal udfylde det ledelsesrum, de har, så de rent faktisk skaber resultater. Derfor er det naturligt, at vi nu sætter fokus på det,« siger Bjarne Corydon.

Finansministeren lancerede budskabet på det kommunaløkonomiske topmøde i Aalborg, som Kommunernes Landsforening for tiende gang havde indkaldt kommunernes borgmestre og økonomiudvalgsmedlemmer til.

Han erkender, at konflikten på lærerområdet har haft indflydelse på regeringens nye fokus.

»Der er en klar sammenhæng. Arbejdsgiveradfærd handler om at udfylde sit ledelsesrum – og at gøre det fuldt og helt. Det skal gøres gennem en ordentlig dialog og et tillidsfuldt samarbejde. Det er to sider af samme sag, og der er ikke blevet mindre behov for det efter det, vi oplevede i foråret,« siger Bjarne Corydon.

Formanden for Kommunernes Landsforening, Erik Nielsen (S), borgmester i Rødovre Kommune, undrer sig over, at regeringen nu vil blande sig i, hvordan man udøver »god arbejdsgiveradfærd« i hele den offentlige sektor.

»Det forekommer lidt underligt, at regeringen nu gerne vil tage det initiativ. Vi vil altid gerne tage en diskussion af det, men det er vigtigt, at vi værner om det kommunale selvstyre,« siger Erik Nielsen.

Hos fagbevægelsen undrer man sig også over finansministerens nye fokus på arbejdsgiveradfærd i den offentlige sektor.

»Den adfærd, som finansministeren og Moderniseringsstyrelsen udviste i foråret, er uden sidestykke i den offentlige sektor. Ingen dialog, ingen forhandling og en lockout af et omfang, der aldrig er set før, så det er da dejligt, at finansministeren nu vil sætte fokus på god adfærd. Men jeg er nødt til at se handling bag de fine ord, før jeg tror på det,« siger formand for Danmarks Lærerforening

Anders Bondo Christensen til Information.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.