Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Corydon vil begrænse gyldne håndtryk i ministeriet

Finansministeren vil dæmme op for, at chefer får fratrædelsesgodtgørelse, når de reelt ikke fratræder. Han opfordrer sine ministerkolleger til at følge trop.

Finansminister Bjarne Corydon (S)
Finansminister Bjarne Corydon (S)

Der skal sættes ind over for brugen af gyldne håndtryk i ministerierne. Det mener finansminister Bjarne Corydon (S), og ud over at ændre praksis i sit eget ministerium, sender han en opfordring til resten af ministerierne om at følge trop. Det skriver Politiken.

Bjarne Corydons beslutning kommer i kølvandet på avisens historier om, hvordan chefer ansat i staten i stigende grad får risikotillæg, selv om de har jobgaranti, og fratrædelsesgodtgørelse, selv om de genansættes i samme job eller fortsætter i nyt job på samme statslige arbejdsplads.

»Vi kan ikke udstede et dekret til de andre ministerier om, at de ikke må betjene sig af de her ordninger, for det ville være brud på overenskomsten. Men vi beder dem udarbejde en politik og overveje, om de selv synes, at det er en god idé,« siger Bjarne Corydon til Politiken.

»For vores eget hus bliver politikken, at det gør vi ikke mere. Vi udbetaler ikke fratrædelsesgodtgørelser til folk, der fortsætter i chefstillinger her i huset,« siger han.

Det er de såkaldte åremålsansættelser, der i mange tilfælde sikrer chefer gode fratrædelsesordninger, selvom de ikke forlader deres arbejdsplads, men blot skifter stilling internt.

Finansministeriet har ifølge Politiken i dag 71 chefer ansat på åremålsaftaler, og i løbet af de sidste fem år har man 24 gange givet gyldne håndtryk til chefer, der er fortsat i deres samme job eller i en ny stilling i ministeriet. Det har kostet i alt 6,8 millioner kroner.

Det er Akademikernes Centralorganisation (AC) og DJØF, der har været med til at forhandle mulighederne for fratrædelsesgodtgørelse på plads i overenskomsten med staten. Hos AC melder man sig klar til at forhandle.

»Vi er indstillet på at gå i dialog om, hvordan man kan gøre tingene anderledes, for vi kan godt se, at man politisk kan have et problem,« siger formand for AC, Erik Jylling, til Politiken.

Han advarer dog mod, at man gør det offentlige til et lavtlønsområde, da det ifølge Erik Jylling er nødvendigt at bevare konkurrencedygtige løn- og arbejdsvilkår i det offentlige.s

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.