Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Corydon: Vi skal række højere end de lavthængende frugter

De store milliardeffektiviseringer, som kommunerne allerede har gennemført, var lavthængende frugter. Nu skal der kigges andre steder hen, siger finansministeren.

Torsdag indledte Kommunernes Landsforening (KL) Kommunaløkonomisk Forum 2014 i Aalborg Kongres og Kulturcenter. Her taler finansminister Bjarne Corydon (S) til KLs medlemmer.
Torsdag indledte Kommunernes Landsforening (KL) Kommunaløkonomisk Forum 2014 i Aalborg Kongres og Kulturcenter. Her taler finansminister Bjarne Corydon (S) til KLs medlemmer.

Der er ikke flere letkøbte effektiviseringer tilbage. Sådan lød budskabet tidligere på ugen fra KL-formand Erik Nielsen (S), og nu bakkes han op af finansminister Bjarne Corydon (S).

»Regeringen har en målsætning om at modernisere den offentlige sektor for 12 milliarder kroner, det synes jeg er ambitiøst, men også realistisk. Det vil kræve meget af os og af jer. Det er rigtigt, hvad KL-formanden siger: Vi har plukket de lavthængende frugter, og nu skal vi til at række højere op i frugttræet,« sagde Bjarne Corydon fra talerstolen på årets kommunaløkonomiske forum i Aalborg.

Kommunerne vurderer selv, at de i løbet af 2014 vil effektivisere deres drift for 3,2 milliarder kroner. Det beløb kommer endda efter et 2013, hvor kommunerne effektiviserede for 2,9 milliarder kroner. Begge år ligger væsentligt over tidligere tiders opstramninger.

Bjarne Corydon understregede, at den fortsatte trimning af det offentlige vil kræve meget af såvel regering som kommuner. Men hvor stor en del af de 12 milliarder, som kommunerne skal bidrage – og dermed hvor hårdt de lokale politikere skal stramme effektiviserings-skruen, ligger stadig i det uvisse.

»Jeg har ikke noget et tal med, men vi kommer på et tidspunkt til at gå mere konkret til værks og se, hvor langt vi er kommet, og hvor vi sigter hen ad,« sagde Bjarne Corydon.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.