Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Corydon: Vi foretrækker en aftale med Enhedslisten

Selvom de borgerligere partier er indkaldt til forhandlinger om en finanslovsaftale, foretrækker regeringen stadig en aftale med deres støtteparti Enhedslisten.

Bjarne Corydon og Margrethe Vestager efter finanslovsforhandlingerne i Finansministeriet mandag 25. november 2013. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2013)
Bjarne Corydon og Margrethe Vestager efter finanslovsforhandlingerne i Finansministeriet mandag 25. november 2013. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2013)

Det er imod finansminister Bjarne Corydons gode vilje, at han har været nødsaget til at indkalde borgerlige partier ind til forhandlinger om næste års finanslov.

- Jeg kan bekræfte, a vi har indkaldt DF og Venstre, men jeg vil gerne understrege, at uanset at vi har indkaldt til et møde klokken 14.30, så foretrækker vi en aftale med Enhedslisten om det tilbud vi allerede har lagt frem, siger Bjarne Corydon (S) til Berlingske.

Handler det her ikke bare om, at I vil presse Enhedslisten i forhandlingerne?

- Nej, det handler om at afsøge de muligheder, der er i Folketinget, siger Bjarne Corydon.  

Indkaldelsen af Venstre og Dansk Folkeparti er opsigtsvækkende, da parterne ikke har talt sammen siden 30. oktober.

Regeringen offentliggjorde mandag det udspil til en skitse, som man har præsenteret for Enhedslisten, men parterne nåede ikke til enighed trods sene forhandlinger i Finansministeriet. Det er fortsat striden om lovbestemte minimumsrettigheder til ældre borgere, der skiller regeringen og Enhedslisten ad.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.