Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Corydon i afsluttende OK-forhandlinger

Finansminister Bjarne Corydon får en lang dag i Finansministeriet, hvor han skal forsøge at lande en ny overenskomstaftale for de ansatte i staten.

Torsdag er knald eller fald i forhold til at få forhandlet en ny overenskomst for de godt 180.000 statsansatte i hus.

Finansminister Bjarne Corydon (S) tog torsdag morgen hul på det, der er udset til at blive de afsluttende forhandlinger om det generelle indhold i de nye overenskomster.

På forhånd vil finansministeren dog ikke udstikke nogle garantier for, at parterne senere torsdag kan træde ud af forhandlingslokalet og præsentere en ny aftale.

- Det er ikke nogen nem forhandling, vi står i her. Den foregår i en svær økonomisk situation og kan jo ikke føres uden sammenhæng med de vilkår, vi leder landet under rent økonomisk, siger Bjarne Corydon, der forventer at få en lang dag i Finansministeriets forhandlingslokale, hvor han blandt andet sidder over for Flemming Vinther, der er formand for Centralorganisationernes Fællesudvalg (CFU), der repræsenterer de statsansatte.

På nuværende tidspunkt er de store knaster i forhandlingerne, der blev skudt i gang i december, spørgsmålet om reguleringsordningen og arbejdstidsreglerne. Bjarne Corydon ønsker helt at sløjfe den ordning, der har sikret en parallel lønudvikling mellem den private og den offentlige sektor. Samtidig vil han give mere fleksibilitet i forhold til den måde, man kan tilrettelægge underviseres arbejdstid på.

Ifølge Berlingskes oplysninger er der dog lange udsigter til en aftale. Lærerne på blandt andet gymnasier, AMU-centre og produktionsskoler forbereder sig på en konflikt, og danske gymnasieelever frygter ifølge TV2 Nord, at deres eksamener til sommer bliver udskudt på grund af konflikt.

Bjarne Corydon kan dog ikke på forhånd berolige de bekymrede elever.

- Jeg vil ikke sige andet, end at jeg har ansvaret for at forhandle en overenskomst med de statsansatte, som er på et niveau og i en form, der gør, at det er økonomisk ansvarligt, og at vores samfund udvikler sig i den rigtige retning, og det står jeg naturligvis fast på, siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.